Δούκισσα Νομικού: «Έχω γίνει μια χαζομαμά»

Ο γιος της Δούκισσας, ο μικρός Σάββας, είναι 11 εβδομάδων, έχει φτάσει τα 5 κιλά και κοιμάται οκτάωρα το βράδυ ξεκουράζοντας τη μαμά του, που φυσικά τον θηλάζει ακόμα και σκοπεύει να συνεχίσει για καιρό. Η Δούκισσα γελάει δυνατά, σχολιάζοντας πως δεν το θεωρεί απίθανο να γίνει από αυτές τις μαμάδες που θηλάζουν τα παιδιά μέχρι τα 2 χρόνια γιατί λατρεύει αυτή την επαφή!

«Είχα μία μαγική, υπέροχη εγκυμοσύνη. Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες να βιώσουν αυτή τη μαγεία. Μέχρι και το Δεκέμβριο, που ήμουν έξι μηνών, δούλευα φουλ γιατί δεν είχα ταλαιπωρηθεί καθόλου. Μετά αποφάσισα να αφοσιωθώ στο παιδάκι μας που θα ερχόταν σε λίγους μήνες. Ήμουν πολύ ήρεμη και ομολογώ πως δεν ήθελα να ακούω ιστορίες από τις φίλες μου που είχαν δύσκολη εγκυμοσύνη, δύσκολο τοκετό, δεν ήθελα να επηρεάζομαι από τρίτους. Δεν διάβαζα βιβλία για εγκύους ούτε σχετικά άρθρα στο Ίντερνετ, δεν ήμουν αγχωμένη. Διάβασα μόνο ένα βιβλίο που εξηγούσε τις αλλαγές που συμβαίνουν στο μωράκι όσο μεγαλώνει στην κοιλιά. Δεν ήθελα να κάνω αρνητικές σκέψεις για το τι μπορεί να πάει στραβά».

Τελικά ο μικρούλης ήρθε στις 25 Μαρτίου, την τελική ημερομηνία τοκετού που της είχε δώσει ο γυναικολόγος της. Τις τελευταίες δέκα μέρες πήγαινε καθημερινά στο ΙΑΣΩ (και τα σάιτ έγραφαν πως μπήκε να γεννήσει!), αλλά ο Σάββας ήταν Άγγλος στο ραντεβού του.

«Η εγκυμοσύνη δεν με κούρασε ούτε στιγμή. Είχα απλά μια ανυπομονησία να γνωρίσω το γιο μου. Δεν είπα ποτέ “άντε να φύγει από πάνω μου η κοιλιά”. Ίσα ίσα που η φουσκωμένη κοιλίτσα μερικές φορές μού λείπει! Μου άρεσε που τον είχα συνέχεια μαζί μου, που με κλότσαγε, που είχε λόξιγκα, που τον ένιωθα συνέχεια 24 ώρες το 24ωρο».
Το απόλαυσε και ήταν κάτι που θέλησε να κρατήσει 100% για εκείνη και αυτός ήταν ο λόγος που, ενώ είχε δεκάδες προτάσεις για εξώφυλλα κατά την εγκυμοσύνη της, επέλεξε να μην κάνει τίποτα.

«Ήταν πολύ συνειδητή η απόφαση. Ένιωσα ότι το θέλω όλο για εμένα και δεν ήθελα να το μοιραστώ με κανέναν, παρά μόνο με την οικογένειά μου. Δεν ήθελα να βλέπω αυτή την περίοδο της ζωής μου κρεμασμένη στα περίπτερα.Ήθελα να τη χορτάσω και τελικά πέρασε τόσο γρήγορα, γέννησα και δεν τη χόρτασα. Βέβαια τώρα έρχονται άλλες καλύτερες στιγμές. Έχω γίνει μία χαζομαμά! Είμαι η πιο γραφική χαζομαμά που υπάρχει!».

Πηγή: peoplegreece.com

Σχετικά άρθρα