Πρωκτικό σεξ: Πόσο ασφαλές είναι τελικά;

Το πρωκτικό σεξ είναι μια από τις απολαυστικότερες μορφές σεξ, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα μαρτυρούν γυναίκες που το κάνουν συχνά και δείχνουν να το απολαμβάνουν περισσότερο από τίποτα άλλο.

Ο λόγος; Γνωστός και ειπωμένος πολλές φορές δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι ο πρωκτός είναι το σημείο απόληξης πολλών νεύρων, με αποτέλεσμα η απόλαυση να είναι ακόμα πιο έντονη.

Είναι, όμως, ασφαλές το πρωκτικό σεξ; Σε κάθε περίπτωση, ναι! Όπως τονίζουν οι ειδικοί, το πρωκτικό σεξ όσο περίεργο κι αν ακούγεται είναι μια πολύ συνηθισμένη σεξουαλική πρακτική για ετεροφυλόφιλες γυναίκες σε μια αντίστοιχη σχέση.

Πάντως, ο γεγονός ότι το πρωκτικό σεξ είναι μια εντελώς ασφαλής σεξουαλική συνήθεια, φαίνεται και από το ποσοστό των γυναικών που το εφαρμόζουν, καθώς στις ηλικιακές ομάδες από 20 έως 39 ετών αυτό ξεπερνά το 20%.

Άσχετο με αυτό, εφόσον αποφασίσεις να κάνεις πρωκτικό σεξ ή έχεις ήδη μπει στη διαδικασία να κάνεις καλό θα είναι να γνωρίζεις μερικά βασικά στοιχεία που θα κάνουν την εμπειρία απολαυστικότερη, αλλά και ασφαλέστερη για σένα και τον σύντροφό σου.

Μπορεί να τραυματίσεις τον πρωκτό σου;

Ναι είναι πιθανό να «σκίσεις» τον πρωκτό σου, ειδικά σε περίπτωση που είσαι πρωτάρα στο συγκεκριμένο είδος. Υπάρχουν, όμως, κάποια βασικά… μυστικά ώστε ακόμα και σε αυτή την περίπτωση να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς, όπως είναι:

  • Βάλε αρχικά ένα πρωκτικό βοήθημα
  • Σταδιακή εισχώρηση του πέους
  • Χρήση άφθονου λιπαντικού

Επίσης, το να κάνεις πρωκτικό κλύσμα πριν το πρωκτικό σεξ είναι πολύ πιθανό να ερεθίσει τον πρωκτό σου, κάνοντάς τον πιο ευάλωτο σε τραυματισμούς. Σίγουρα, θα είναι καλό να έχεις αφοδεύσει πιο πριν για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων, όμως το κλύσμα δεν είναι κάτι απαραίτητο για να γίνει, πάντα σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μπορεί να πάθεις κάποια μόλυνση από το πρωκτικό σεξ;

Σαφέστατα! Εάν για παράδειγμα περιττώματα μεταφερθούν από τον πρωκτό στον κόλπο σου τότε σίγουρα θα πάθεις κάποια μόλυνση, καθώς τα περιττώματα είναι γεμάτα βακτήρια. Για την αποφυγή μιας τέτοιας περίπτωσης θα πρέπει ο σύντροφός σου να φορά προφυλακτικό καθ’ όλη της διάρκεια της πράξης, ενώ εφόσον θελήσει από τον πρωκτό να μεταφερθεί στον κόλπο σου θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αλλάξει προφυλακτικό.

Μπορεί να κολλήσεις κάποιο Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενο Νόσημα (ΜΣΝ)

Και βέβαια ναι! Σε περίπτωση που ο σύντροφός σου δεν χρησιμοποιεί προφυλακτικό κατά το πρωκτικό σεξ, η μετάδοση ιών όπως είναι ο HIV είναι σχεδόν σίγουρη. Και τούτο γιατί στον πρωκτό βρίσκονται πολλά αιμοφόρα αγγεία, κάτι που σημαίνει ότι η μετάδοση του συγκεκριμένου ιού συγκεντρώνει μεγαλύτερες πιθανότητες να συμβεί.

Εάν άλλο πρόβλημα που μπορεί να σου προκύψει είναι και η ακράτεια στα κόπρανα, που πλήττει το 2% των γυναικών που κάνουν πρωκτικό σεξ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το συχνό και τακτικό πρωκτικό σεξ μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση στους σφιγκτήρες του πρωκτού με αποτέλεσμα να υπάρχει η λεγόμενη ακράτεια.

 

Πρέπει να κάνεις πρωκτικό σεξ;

Όπως τονίζουν οι ειδικοί, μόνο ένας λόγος υπάρχει για να μην κάνεις πρωκτικό σεξ. Αυτός δεν είναι άλλος από το να νιώθεις πόνο κατά τη διάρκεια της επαφής και να σου γίνεται δυσάρεστη. «Αν πονάς, σταματάς», τονίζουν οι επιστήμονες, ενώ σε κάθε περίπτωση πρέπει να μην ξεχνάτε το προφυλακτικό.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα