Σαλάτα με ρεβύθια, κοτόπουλο και αβοκάντο: ένα δροσερό, καλοκαιρινό, υγιεινό αλλά και θρεπτικό πιάτο!
Υλικά
- 100 γρ. ρεβύθια
- 100 γρ. σιτάρι
- 100 γρ. κινόα
- 100 γρ. καστανό ρύζι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. κύμινο
- ¼ κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 αβοκάντο ώριμο
- ½ αγγούρι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο ψημένο
- 150 γρ. ρόκα
- 2 κ.σ. σουσάμι
Για το dressing
- ½ ματσάκι μαϊντανό
- ¼ ματσάκι μέντα
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια και το σιτάρι για τουλάχιστον 8 ώρες σε ξεχωριστά μπολάκια.
- Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
- Ξεπλένουμε το σιτάρι και το βράζουμε για 30-40 λεπτά.
- Πλένουμε πολύ καλά την κινόα αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές, σουρώνουμε και βράζουμε για 10-15 λεπτα μέχρι να μαλακώσει.
- Βράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε τα ρεβύθια, το σιτάρι, το κύμινο, το μπούκοβο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες.
- Κόβουμε το αγγούρι στην μέση οριζόντια και μετά σε φέτες 1 εκ.
- Κόβουμε και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
- Τέλος, κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες 1 εκ.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο μπολ.
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με μία ξύλινη κουτάλα εκτός από τη ρόκα (θα τη βάλουμε στο τέλος για να μη μαραθεί).
Για το dressing
- Χτυπάμε σε ένα μίξερ χειρός τον μαϊντανό, τη μέντα, τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε τη ρόκα στο μπολ, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το ντρέσινγκ.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com