Μετά τις Πανελλήνιες τι;

Οι Πανελλήνιες τελειώνουν σήμερα και για τα ΕΠΑΛ!  Αυτό σημαίνει ότι ολοκληρώνεται η μεγάλη και βασανιστική φάση του διαβάσματος και της αγωνίας, για να έρθει να πάρει τη θέση της η χαλάρωση, η ξεκούραση και οι… διακοπές!!!Μετά τις Πανελλήνιες τι;

Μελανό σημείο της όλης υπόθεσης; Η αγωνία σου για τα αποτελέσματα! Αλλά αργούν ακόμα, οπότε έχεις λίγο χρόνο να αφήσεις τα πάντα πίσω σου και να χαρείς κι εσύ επιτέλους το καλοκαίρι!

Τι μπορείς να κάνεις τώρα που τέλειωσες τις Πανελλήνιες

Μπορείς να περάσεις μια ολόκληρη μέρα ξαπλωμένη στο κρεβάτι, κάνοντας… ΤΙΠΟΤΑ!

Ναι! Το περίμενες καιρό να το κάνεις αυτό! Μετά τις Πανελλήνιες, αφού δώσεις και το τελευταίο σου μάθημα, θα πέσεις να κοιμηθείς, θα ξυπνήσεις όποτε θέλεις!!! Δε θα σε νοιάζει τίποτα! Αφού ξυπνήσεις, μπορείς να περάσεις άπειρη ώρα κοιτώντας απλώς το ταβάνι! Έπειτα μπορείς να… λιώσεις σε ταινίες και σειρές στο Netflix! Και αυτό μπορείς να το κάνεις για μέρες!

xalarwsh

Πήγαινε για ψώνια!

Τα ψώνια είναι αγχολυτικά και πριν από τις διακοπές χρειάζεται οπωσδήποτε να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου! Πάρε τις φίλες σου και πηγαίντε για… shopping therapy! Τι; Δεν έχεις λεφτά; Ζήτα από τους γονείς σου ως ανταμοιβή που πήγες καλά στις εξετάσεις (ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις)!

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου σε πράγματα που σου αρέσει να κάνεις!

Σου αρέσει η μουσική, το διάβασμα, η γυμναστική; Σίγουρα έχεις παραμελήσει τα χόμπι σου και τις αγαπημένες σου συνήθειες λόγω Πανελληνίων. Ήρθε η ώρα να τις ξαναπιάσεις! Αν για παράδειγμα παίζεις κάποιο μουσικό όργανο, ήρθε η κατάλληλη ώρα για να θυμηθείς τα αγαπημένα σου κομμάτια και να ξαναπιάσεις τη μελέτη σου. Τι είπα μελέτη; Μάλλον  αυτή τη λέξη θέλεις να την ξεχάσεις για κάποιο καιρό!

Βγες, διασκέδασε, ξενύχτησε!

Έφτασε εκείνη η ώρα που μπορείς επιτέλους να περάσεις καλά, χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα! Διασκέδασέ το! Βάψου, ντύσου καλά, βάλε αγαπημένα ρούχα και αξεσουάρ και πήγαινε σε γνωστά ή άγνωστα στέκια! Μπορεί οι γονείς σου να μην πολυσυμφωνούν με τα ξενύχτια αλλά προσπάθησε να τους εξηγήσεις πόσο ανάγκη το έχουν και να σαι σίγουρη ότι θα καταλάβουν!

Κανόνισε τις διακοπές σου!

Μη χάνεις χρόνο! Τώρα που τελείωσες το σχολείο πρέπει οπωσδήποτε να πας κάπου με την παρέα σου! Αν δεν έχετε ήδη κανονίσει, έχει έρθει η ώρα να οργανώσετε το ταξίδι σας και να φύγετε κιόλας! Τα μπανάκια στη θάλασσα σε περιμένουν!

Και καλά αποτέλεσματα!

Νίκη Κοσκινά

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Αποφοίτηση: 5+2 σκέψεις που περνούν από το μυαλό σου τώρα που τελειώνεις το σχολείο

Δίνω Πανελλήνιες σε έναν χρόνο κι είμαι από τώρα πολύ αγχωμένη!

Γιατί αγχώνομαι όταν κανονίζουμε για τις καλοκαιρινές διακοπές;

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα