Κύμα κακοκαιρίας σε όλη τη χώρα το Σάββατο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους άνεμους αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας, σήμερα, Σάββατο.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα τη νύχτα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην κεντρική Μακεδονία και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρη εξασθένηση τη νύχτα.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ήπειρο, τη δυτική στέρεα, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νοτιά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο, θα είναι έντονα.
Άνεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανό τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου είναι πιθανό να είναι ισχυρές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νοτιά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά άρθρα