Πρόταση μομφής: Η ώρα των αρχηγών στη Βουλή (live)

Συνεχίζεται για τρίτη μέρα και ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης. Σήμερα θα διεξαχθεί και η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας, από την οποία θα απουσιάζει το ΚΚΕ.

Στο βήμα ανεβαίνουν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί, με τα βλέμματα να στρέφονται στη «μάχη» ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι αναμένεται να διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους σε υψηλούς τόνους, με φόντο, τόσο τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, όσο καιτα όσα διαδραματίστηκαν χθες στην αίθουσα της Ολομέλειας μετά την πρωτοφανή πρόκληση από τον βουλευτή Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, ο οποίος στη συνέχεια διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαρατάξη και Ποτάμι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, ενώ η Ένωση Κεντρώων έχει αποστείλει επιστολή στη ΝΔ και ζητά δέσμευση ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ θα ανατρέψει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ», για να ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής. Το ΚΚΕ αποχώρησε την Παρασκευή από τη συζήτηση.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι επικείμενες αποκαλύψεις, στις οποίες φέρεται να είναι έτοιμος να προβεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, ετοιμάζεται να φέρει στο φως έγγραφα που αφορούν την διπλωματική στάση παλαιότερων κυβερνήσεων στο θέμα του ονοματολογικού της πΓΔΜ.

 

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα