Σώρρας: Τι είπε στους οπαδούς του έξω από την Ευελπίδων; – Πώς είναι σήμερα;

Στα χέρια της Δικαιοσύνης είναι πλέον ο Αρτέμης Σώρρας μετά τη σύλληψή του.
Το πρωί της Κυριακής οδηγήθηκε στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, απ’ όπου απευθύνθηκε προς τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του μέσα από το όχημα της ασφάλειας.

“Αδέλφια, Ελλάνια φυλή μου. Συμπολεμιστές μου. Η Ελλάδα στα χέρια των Ελλήνων. Το δίκαιο θα το πάρουμε στα χεριά μας. Θ΄ αντέξω μέχρι το τέλος”, τους είπε, ενώ όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ο ίδιος έχει αφήσει γενειάδα για να μην αναγνωρίζεται εύκολα.

Σημειώνεται πως ο Σώρρας κρυβόταν σε ημιυπόγειο πολυκατοικίας στον Άλιμο. Οι αρχές τον αναζητούσαν από τον Μάρτιο του 2017 καθώς είχε καταδικαστεί σε οχτώ χρόνια φυλάκισης. Όπως ανέφεραν κάτοικοι της πολυκατοικίας, κανείς δεν τον είχε αναγνωρίσει ενώ είχε αφήσει μακριά μαλλιά και γένια.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως ο επικεφαλής της οργάνωσης “Ελλήνων Συνέλευσις” κυκλοφορούσε μεταμφιεσμένος ως παπάς.

Η ΕΛΑΣ είχε συγκροτήσει ειδική ομάδα, που παρακολουθούσε την περιοχή, καθώς είχε πληροφορίες ότι ο επικεφαλής της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευση» και από καιρό καταζητούμενος κρυβόταν στον Άλιμο.

Εκείνο που οδήγησε όμως την ΕΛΑΣ στο υπόγειο που κρυβόταν και στη σύλληψή του ήταν τα «Καρέλια πλακέ» που κάπνιζε και που είναι μία μάρκα σχετικά σπάνια.

Παρατηρητικός αστυνομικός είδε κάποιον να ζητά έξι πακέτα «Καρέλια πλακέ» από περίπτερο της περιοχής. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και τους οδήγησε στο κρησφύγετο του Σώρρα.

Μαζί με τον Σώρρα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και ο άντρας που συνελήφθη χθες μαζί του σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της “Ελλήνων Συνέλευσις” έχει ασκηθεί σε βάρος του Σώρρα και συνεργατών του στον πολιτικό φορέα-ΜΚΟ ποινική δίωξη για σωρεία βαρύτατων αδικημάτων, όπως τα κακουργήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Αρτέμης Σώρρας έπειθε τους πολίτες να μην καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές και οφειλές στο Δημόσιο και Τράπεζες με αποτέλεσμα να υποστούν βλάβη. Ενδεικτικά, φέρονται να μην έχουν καταβληθεί οφειλές ύψους περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ, και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Η δίωξη περιλαμβάνει επίσης και σειρά πλημμελημάτων όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση κ.α.

Πηγή: news247.gr

Σχετικά άρθρα