Αναστασία Σδούγκου – Δήμα: Η γυναίκα που λάτρεψε τον Πύρρο – Η φιλία που εξελίχθηκε σε έρωτα, η εγκατάλειψη της δημοσιογραφίας και η μάχη με τον καρκίνο

Τη γυναίκα που με θάρρος πάλεψε στο πλευρό του αποχαιρέτησε την Παρασκευή ο Πύρρος Δήμας. Τη γυναίκα που του χάρισε 4 παιδιά και τον εαυτό της μέχρι το τέλος… Με μήνυμα που ανήρτησε σήμερα το πρωί στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Πύρρος Δήμας θέλησε να ευχαριστήσει όλους όσους συμπαραστάθηκαν σε εκείνον και την οικογένεια του αυτές τις δύσκολες ώρες. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους γιατρούς και το προσωπικό που τους βοήθησαν όλο αυτό το διάστημα που η Αναστασία του έδινε τη μάχη.

Διαβάζοντας την ιστορία της Αναστασία Σδούγκου Δήμα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μία γυναίκα που δόθηκε με όλη της την ψυχή στον σύζυγο και την οικογένειά της. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι ήταν μία γυναίκα που γεννήθηκε για να κάθεται στο σπίτι. Αντιθέτως, ήταν μία μάχιμη δημοσιογράφος. Δούλεψε ως αθλητική συντάκτρια στην εφημερίδα Μακεδονία αλλά και στην ΕΡΤ3.

pyrros-dimas-anastasia
facebook/Pyrros Dimas

Πώς γνωρίστηκε με τον Πύρρο Δήμα

Τον Πύρρο Δήμα τον γνώρισε πάνω στο …καθήκον. Βέβαια κατά κάποιο τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι η γνωριμία τους ήταν τυχαία. Όλα ξεκίνησαν όταν η Αναστασία αποφάσισε να πάει ένα Σαββατοκύριακο να δει τους γονείς της στο Λιτόχωρο Πιερίας. Εκεί ήταν που έκανε προετοιμασία και ο Πύρρος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης. Της ανατέθηκε λοιπόν από την εφημερίδα να πάρει μία συνέντευξη από τον αθλητή γιατί όπως χαρακτηριστικά της είχαν πει «μπορεί να κάνει κάτι αυτός». Εκεί ήταν που συναντήθηκαν πρώτη φορά, το 1992. Τυχερή χρονιά για τον Πύρρο Δήμα αν αναλογιστεί κανείς ότι θριάμβευσε στη Βαρκελώνη και γνώρισε τη γυναίκα της ζωής του.

pyrros-dimas-2
facebook/Pyrros Dimas

Η Αναστασία και ο Πύρρος στην αρχή ήταν φίλοι και αργότερα η σχέση τους εξελίχθηκε σε έρωτα. Όπως και η ίδια έχει πει παλιότερα: « Δεν ήταν για μένα ο κεραυνοβόλος έρωτας. Όσο κι αν τον στεναχωρεί αυτό. Σιγά σιγά τον ερωτεύτηκα και τον αγάπησα πάρα, πάρα πολύ. Νιώθω ότι τον κουβαλάω μέσα μου».

Η λατρεία που του είχε δεν μπορούσε να κρυφτεί. Όταν μιλούσε για εκείνον έβλεπες τον θαυμασμό της. Αυτό που αγάπησε στον Πύρρο ήταν η ικανότητά του να γελάει και να κλαίει με την ίδια ευκολία. Το χαρακτηριστικό που θα ευχόταν η Αναστασία να πάρουν τα παιδιά από τον πατέρα τους είναι η μεγαλοψυχία του.

pyrros-dimas
facebook/Pyrros Dimas

Ο γάμος λίγο πριν την έλευση του πρώτου τους παιδιού

Ο έρωτας δεν άργησε να έρθει ύστερα από την πρώτη συνάντηση. Την καρδιά του νεαρού πρωταθλητή κατάφερε να κλέψει η Αναστασία με τον δυναμισμό της.

Ο ίδιος, σε παλιότερη συνέντευξή του, προσπαθώντας να απαριθμήσει αυτά που ερωτεύτηκε στην Αναστασία είχε πει: «Πολλά πράγματα. Όχι μόνο την ομορφιά, τα μάτια της, το χαμόγελο της. Ερωτεύτηκα την ψυχή της, την απλότητά της, την καθαρότητα και την ευγένειά της. Δεν μου άφησε το περιθώριο να μην την ερωτευτώ ή να έχω κάποια αμφιβολία.»
Δύο χρόνια αργότερα θα έδιναν όρκους αγάπης στον πολιτικό τους γάμο που έγινε λίγους μήνες πριν τη γέννηση της κόρης τους Ελένης. Ο θρησκευτικός γάμος ακολούθησε το 1996 και έγινε στο Λιτόχωρο. Εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα…

Η εγκατάλειψη της δημοσιογραφίας και η αφοσίωση στην οικογένεια

Μόλις δίπλα στο Σδούγκου μπήκε και το όνομα Δήμα η ζωή της Αναστασίας πήρε άλλη τροπή. Η καριέρα της στη δημοσιογραφία εγκαταλείφθηκε και τη θέση της πήρε το άλλο της μεγάλο μεράκι. Η οικογένειά της. Βοηθός και οδηγός πολλές φορές του Πύρρου Δήμα φρόντιζε να δίνει την στήριξη που χρειαζόταν αυτός ο μεγάλος αθλητής. Ανατρέχοντας σε στιγμιότυπο από την εκπομπή του Χαρδαβέλλα βλέπουμε πόσο αφοσιωμένη ήταν η Αναστασία στον ρόλο που είχε επιλέξει. Μιλούσε με αγάπη και κατανόηση για τη δύσκολη καθημερινότητα του αθλητή και του συγχωρούσε το γεγονός ότι ήταν… ανοικοκύρευτος. Χωρίς δεύτερη σκέψη όταν την είχε ρωτήσει ο δημοσιογράφος ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη τους στιγμή είχε απαντήσει: «Όταν γεννήθηκε η κόρη μας».

pyrros-elenh-dhma
facebook/Pyrros Dimas

Αυτό άλλωστε έδειξε και η συνέχεια αφού το ζευγάρι απέκτησε 4 παιδιά, 2 κορίτσια και 2 αγόρια. Ο Πύρρος Δήμας πάνω από τη δόξα, τα υλικά αγαθά και τη φήμη έβαζε πάντα την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Μιλώντας στην Καθημερινή πριν 3 χρόνια είχε μιλήσει με περηφάνια για τα παιδιά του: «Η Ελένη 21 ετών κάνει μεταπτυχιακό στο Σικάγο, ο Βίκτωρ 18 χρόνων πέρασε στο Γέιλ για πολιτικές επιστήμες, η Μαρία 16 και ο Νικόλας 7. Η Μαρία κάνει κωπηλασία και την πηγαίνω στον Άγιο Κοσμά κάθε μέρα. Θέλω τα παιδιά μου να κάνουν ό,τι δεν είχα τη δυνατότητα να κάνω εγώ. Κλαίω όταν τα βλέπω να προκόβουν. Αυτά είναι τα καλύτερα μετάλλιά μου.»

maria-dimas
facebook/Pyrros Dimas

elenh-dhma-pyrros-dhmas
facebook/Pyrros Dimas

Όταν μπήκε στη ζωή της η αρρώστια

Όταν η Αναστασία διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι ήταν η ώρα του Πύρρου να σταθεί στο πλευρό της. Ο αθλητής που «έκατσε κάτω από την μπάρα» και σάρωσε τα χρυσά έπρεπε τώρα να σηκώσει το δύσκολο βάρος της αρρώστιας της γυναίκας του. Τότε ήταν που αποφάσισε να εγκαταλείψει την πολιτική.

«Στις 3 Ιανουαρίου διαγνώστηκε ο όγκος στο κεφάλι, λίγο μετά, 14 του μηνός, χειρουργήθηκε. Γλοιοβλάστωμα. Εγχειρίστηκε στην Ελλάδα. Τώρα είναι σταθερή η κατάστασή της. Δεν έφυγα από την πολιτική γιατί δεν μου άρεσε ή μετάνιωσα αλλά για προσωπικούς λόγους. Δεν θα μπορούσα να αφήσω την Αναστασία, τα παιδιά. Περάσαμε πολύ δύσκολα… εισπράξαμε πολλή αγάπη…» είχε αναφέρει ο Πύρρος Δήμας.

anastasia-dhma

Η Αναστασία δεν έχασε ποτέ το χαμόγελό της. Ακόμη και τις τελευταίες στιγμές της φρόντισε να δώσει δύναμη τους δικούς της. Αυτό άλλωστε δείχνει και η εικόνα εξωφύλου που είχε βάλει πρόσφατα στο facebook που έλεγε: «Είμαι έτοιμη για ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου»… Με αυτόν το αισιόδοξο μήνυμα αποχαιρέτησε, κατά κάποιον τρόπο, την οικογένεια και τον άντρα που τόσο αγάπησε. Δίνοντάς τους κουράγιο για να σταθούνε άλλη μία φορά όρθιοι…

 

Σχετικά άρθρα