Η 38χρονη Νίτσα ρωτά

“Η αδερφή μου ψεκάζεται συχνά με κολόνια στο λαιμό με αποτέλεσμα να έχει βγάλει μαυρίλες… Γιατί συμβαίνει αυτό”;

Η αδερφή μου για κάποιο χρονικό διάστημα ψέκαζε με κολόνια (βαποριζατέρ) το λαιμό της (πλαϊνά και τράχηλο). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μαυρίσει αρκετά το δέρμα της στην περιοχή αυτή. Σημειωτέον ότι έχει πολύ άσπρο δέρμα. Επίσης έχει βγάλει στην περιοχή αυτή πολύ μικρά οζίδια, τα οποία όμως δεν είναι βέβαιο που οφείλεται η εμφάνισή τους. Θα ήθελα να μου πείτε τι πρέπει να κάνει για να γίνει το χρώμα του δέρματος όπως ήταν πριν. Μπορεί να χρησιμοποιήσει πχ χυμό λεμονιού ή χρειάζεται κάποια (φαρμακευτική) κρέμα;

Στο ερώτημά σας απαντά ο Δημήτρης Καπετανάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο ψεκασμός με κολόνια που μου λέτε, πρέπει να έχει προκαλέσει κάτι μεταξύ μελάσματος ή ποικιλοδερμίας. Η θεραπευτική αντιμετώπιση έχει να κάνει με την κλινική εικόνα, δηλαδή να διαπιστωθεί πόσο βαθειά έχει σχηματιστεί αυτή η υπερμελάγχρωση και τότε αποφασίζεται αν θα χρησιμοποιηθούν κρέμες ή laser ή συνδυασμός αυτών. Βέβαιο είναι πως λεμόνια ή άλλου τέτοιου είδους προϊόντα δεν αποδίδουν. Επομένως η συμβουλή μου είναι να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο.

Δημήτρης Καπετανάκης

Δερματολόγος- Νος.ΥΓΕΙΑ

www.e-dermatology.gr

[fbcomments]
X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X