Καλοκαιρινές διακοπές: Πώς να απασχολήσεις το παιδί σου τώρα που τελείωσε το σχολείο;

Το σχολείο τελείωσε και αν έχεις ένα ή περισσότερα παιδιά στο σπίτι, πρέπει να οργανωθείς για να μπορέσεις να τα απασχολήσεις μέχρι να κανονίσετε τις διακοπές σας! Πέρα από τα οργανωμένα camp που θα βρεις σε δήμους, μουσεία, Κέντρα Δημιουργικής απασχόλησης κλπ, υπάρχουν και κάποιες δραστηριότητες που μπορείτε να οργανώνετε οικογενειακώς, ακόμη και τις καθημερινές, ώστε το παιδί σας να μη βαριέται και να περνάει τέλεια μαζί σας!

  • Παιχνίδια στο ύπαιθρο

Ξεχάστε για λίγο τα εμπορικά κέντρα και βγείτε στη φύση! Παιδική χαρά, πάρκο, αυλή του σπιτιού ή της πολυκατοικίας, αν υπάρχει! Τα παιδιά βαριούνται στα εμπορικά και ο καλοκαιρινός καιρός είναι ιδανικός για να παίξουν έξω και να έρθουν σε επαφή με τη φύση! Μετά τη δουλειά, αργά το απόγευμα, πάρτε τα ποδήλατά σας και πηγαίντε βόλτα! Μπορείτε να παίξετε μαζί τους ή να τα αφήσετε να παίξουν με τα άλλα παιδιά! Μπορούν έτσι να κάνουν και νέους καλοκαιρινούς φίλους που θα συναντούν στα πάρκα και τις παιδικές χαρές!

  • Πηγαίντε μαζί τους για μπάνιο στη θάλασσα!

Οργανωθείτε το Σαββατοκύριακο ή ακόμα και τις καθημερινές το απόγευμα για ένα μπανάκι στη θάλασσα! Πάρτε μαζί τα παιχνίδια του, φέρτε και παρέα αν γίνεται και θα περάσετε όλοι υπέροχα! Και μπανάκι και παιχνίδι στην άμμο!

  • Πηγαίντε για πικ νικ!

Αντί να φάτε στο σπίτι, ετοιμάστε το φαγητό σας και πηγαίντε να φάτε στη φύση! Στο πάρκο ή στην κοντινή παιδική χαρά! Μετά το φαγητό θα μπορείτε να παίξετε κιόλας! Προσοχή: να επιλέξετε ώρες που δεν έχει ήλιο και να φροντίσετε να κάθεστε στη σκιά!

  • Αγοράστε παιδική σκηνή (αν δεν έχετε ήδη) και βάλτε τη στην αυλή ή στο μπαλκόνι

Μπορείτε να κοιμηθείτε το μεσημέρι όλοι μαζί στη σκηνή ή να παίξετε κατασκήνωση, μικρούς εξερευνητές κλπ. Τα παιδιά θα ενθουσιαστούν!

  • Μαγειρέψτε όλοι μαζί, φτιάξτε λιχουδιές!

Περάστε ένα δημιουργικό απόγευμα μαγειρεύοντας παρέα με τα παιδιά σας! Βάλτε τα να σας βοηθήσουν και… αυτοσχεδιάστε στην κουζίνα! Είναι φυσικό και αναμενόμενο ότι η κουζίνα θα γίνει χάλια, αλλά αξίζει τον κόπο! Να τα πείσετε να σας βοηθήσουν μετά να συμμαζέψετε!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από mamanpourlavie.com

 

 

Σχετικά άρθρα