Φράουλες: 6 καλοί λόγοι για να τις βάλεις στο μενού σου!

Οι φράουλες είναι ένα φρούτο που ευχαριστεί ιδιαίτερα τον ουρανίσκο σου, μπορείς να τις φας χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς, ταιριάζουν απόλυτα σε μια δίαιτα για να χάσεις κιλά και κυρίως, είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για το δέρμα και την υγεία σου.

Όποια ποικιλία φράουλας κι αν διαλέξεις (σ.σ. στην Ελλάδα καλλιεργούνται οι ποικιλίες Ποντερόσα, Βεντάνα, Καμαρόσο και Φορμόσα).

Παρακάτω, θα βρεις 6 καλούς λόγους για να τις βάλεις στην καθημερινή σου διατροφή:

Έχουν ελάχιστη ζάχαρη

Με 4 γραμμάρια υδατανθράκων ανά 100 γραμμάρια, η φράουλα είναι ένα ελάχιστα γλυκό φρούτο, λίγο περισσότερο από το λεμόνι ή το καρότο. Κατά μέσο όρο, τα φρούτα παρέχουν περισσότερο από 9 γραμμάρια ζάχαρης ανά 100 γραμμάρια.

Έχουν πολύ λίγες θερμίδες

Με 28,5 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια (περίπου 8 έως 10 φράουλες), η φράουλα είναι το δεύτερο φρούτο με τις χαμηλότερες θερμίδες μετά την καραμπόλα, με την προϋπόθεση, φυσικά, να μην προσθέτεις υπερβολική ζάχαρη ή σαντιγί!

Είναι πλούσιες σε μαγγάνιο

Το μαγγάνιο είναι ένα ιχνοστοιχείο πολύ χρήσιμο για τον οργανισμό μας, που – εκτός των άλλων – βοηθά στη δημιουργία συνδετικών ιστών, οστών, παραγόντων πήξης του αίματος. Παίζει επίσης ρόλο στο μεταβολισμό του λίπους και των υδατανθράκων, καθώς και στη ρύθμιση του σακχάρου. Μια μερίδα φράουλες παρέχει το 6% των ημερησίων αναγκών μας σε μαγγάνιο (5 mg).

Είναι αντιφλεγμονώδεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι φράουλες περιλαμβάνουν ανθοκυανίνες και πολυφαινόλες, που συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής των αρθρώσεων, αλλά και των εγκεφαλικών κυττάρων.

Κάνουν ωραίο δέρμα

Οι φράουλες περιέχουν βιταμίνη C, β-καροτένιο και ελλαγικό οξύ. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βιταμίνη C συμμετέχει στο σχηματισμό κολλαγόνου, το οποίο δίνει στο δέρμα την ελαστικότητά του, ενώ το ελλαγικό οξύ εμποδίζει την καταστροφή του κολλαγόνου. Το β-καροτένιο προετοιμάζει το δέρμα για το μαύρισμα από τον ήλιο και το παρατείνει.

Προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις

Δέκα με δώδεκα φράουλες περιέχουν το 10% των καθημερινών αναγκών μας σε ποτάσιο. Επίσης, περιέχουν αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή που, σύμφωνα με τους ειδικούς, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και καταπολεμούν την αθηροσκλήρωση.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Φράουλες: Έχουν περισσότερη Βιταμίνη C άπό τα πορτοκάλια;

Το… απόλυτο σνακ: Μπάρες με σοκολάτα γάλακτος και φράουλες!

 

Σχετικά άρθρα