Μάρκος Κατσίμης: Ο πιο κοντινός άνθρωπος της Έλλης Στάη – Η σχέση με τη μητέρα του, η κριτική και ο λαμπερός γάμος του

Ο Μάρκος Κατσίμης βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής με αφορμή τον γάμο του. Πολλοί θα αναρωτιέστε ποιος είναι αυτός και με το… δίκιο σας. Είναι ο μοναχογιός της δημοσιογράφου που για χρόνια έμπαινε στα σπίτια μας και σάρωνε με την υψηλή τηλεθέαση, της Έλλης Στάη. Ξεχωριστή και λαμπερή στιγμή ο γάμος που έγινε το Σάββατο και παρόλο που ήταν διακριτικός είχε πολλούς διάσημους καλεσμένους.

Θα αναρωτιέστε βέβαια ποια ήταν η νύφη… Περήφανη έκανε την μητέρα του ο Μάρκος με την επιλογή του αφού διάλεξε την, κατά πολλούς, έξυπνη και γοητευτική Φαίη Κουτζούκου.

elli stai
Instagram/@gossiptv

Η σχέση του με την μητέρα του

Η Έλλη Στάη φρόντισε όλα αυτά τα χρόνια να χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης με τον γιο της. Όπως έχει πει και στο παρελθόν τον γιο της πρώτα τον εκτιμάει και ύστερα τον αγαπάει. Δεν είναι η κλασική μάνα που θα του μαγειρέψει αλλά αντίθετα είναι εκείνη που θα γίνει φίλη του και θα ακούσει τους προβληματισμούς της. Άλλωστε και ο Μάρκος από την πλευρά του δεν παραλείπει να συμβουλεύει και να την κριτικάρει καλοπροαίρετα όταν χρειάζεται.

Ο μοναχογιός της Έλλης Στάη είναι το δώρο που απέκτησε από τον δεύτερό γάμο της που ήταν με τον Δημήτρη Κατσίμη. Ο πατέρας του Μάρκου ήταν και εκείνος του… χώρου αφού ήταν δημοσιογράφος και Γενικός Διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο Μάρκος πρέπει να μην ένιωσε ποτέ αποκομμένος από την μητέρα του αφού οι σταθερές στη ζωή της ήταν εκείνος και η καριέρα της. Βέβαια είναι δύο ρόλοι που δύσκολα μπορούν να συνυπάρξουν αλλά αυτό ήταν και το στοίχημα που έπρεπε να κερδίσει στη ζωή της η Έλλη Στάη. Περιγράφοντας τη σχέση της με το γιο της σε παλιότερη συνέντευξή της είχε πει:

«Ο γιος μου είναι μεγάλος πια. Τον παίρνω τακτικά τηλέφωνο, γιατί στους ανθρώπους που αγαπάς θα τηλεφωνήσεις και θα τους βασανίσεις και λίγο, από ενδιαφέρον προς αυτούς. Αλλά, όχι, παραδοσιακή μαμά με αρνητικά στοιχεία δεν ήμουν. Γιατί τον έσπρωχνα πάντα να σταθεί στα πόδια του. Να δει τη ζωή από τη δύσκολη πλευρά της. Αυτό που προσπάθησα –και νομίζω ότι το καταφέραμε και οι δύο, από ένα σημείο και μετά– είναι να γίνουμε φίλοι».

Όταν ανησυχούσε για τη δημοσιογράφο Έλλη Στάη

 

Ο Μάρκος Κατσίμης γνωρίζει καλά τη μητέρα του. Γνωρίζει ότι όταν υποστηρίζει κάτι θα το τραβήξει μέχρι τέλους. Η παρεμβατικότητα δεν φαίνεται να είναι χαρακτηριστικό της σχέσης τους ωστόσο μία φορά ο Μάρκος προσπάθησε να μεταπείσει την Έλλη. Η άποψη που είχε εκφράσει η δημοσιογράφος τόσο γραπτώς όσο και μέσα από το δελτίο ειδήσεων του Alpha ως καλεσμένη είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις .

Όπως είχε εξομολογηθεί η Έλλη Στάη μία μέρα την πήρε τηλέφωνο ο γιος της και της είπε:
«Μαμά, το ξέρω ότι δεν μπορείς να είσαι αλλιώς, αλλά σε παρακαλώ πολύ, φοβάμαι. Εκεί κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά, γιατί μέχρι τώρα το είχα πάρει αψήφιστα».

Ο λαμπερός γάμος και η γκάφα του Μάρκου

 

Η τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Θορικού μπορεί να ήταν σεμνή, με λίγο κόσμο αλλά δεν έλειπαν οι λαμπερές παρουσίες. Τα βλέμματα όλων τράβηξε η παρουσία της Έλλης Στάη που συνόδευσε «a la brachetta» τον γιο της στην εκκλησία φορώντας μία αποκαλυπτική μπλε ολόσωμη φόρμα Vrettos Vrettakos. Η νύφη έφτασε με ένα άσπρο vintage κάμπριο και παραδόθηκε στον Μάρκο από τη μητέρα της Βένια Παπαθανασοπούλου.
Ο γάμος μπορούμε να πούμε ότι ήταν κοσμοπολίτικος αφού σε αυτόν παρευρέθηκαν φίλοι του ζευγαριού από διάφορες χώρες. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Θόδωρο Αγγελόπουλο.

markos-katsimis-faih

Την χαριτωμένη ¨γκάφα¨ του δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Μάρκος Κατσίμης αφού φρόντισαν τα Μέσα να του την αφήσουν αξέχαστη. Ο λόγος για την ώρα που έπρεπε το ζευγάρι να πει το Πάτερ Ημών και ο γαμπρός δεν το θυμόταν…

https://www.youtube.com/watch?v=fXyy_weZ77w

Το ζευγάρι στη συνέχεια γιόρτασε την ένωσή του με μία λαμπερή δεξίωση που έγινε στη Λίμνη Βουλιαγμένης.
Η ωριμότητα της σχέση που έχει αναπτύξει ο Μάρκος με την μητέρα του φαίνεται και από την παρουσία του Νίκου Μουνδρέα στην τελετή. Ο εφοπλιστής διατηρεί από το 2015 σχέση με τη δημοσιογράφο και μάλιστα συγκατοικούνε στο σπίτι του στο Ψυχικό. Μάλιστα έχει ακουστεί ότι για 5η φορά ετοιμάζεται να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας η Έλλη Στάη και η 2η με εφοπλιστή.

Ποια είναι η εκλεκτή της καρδιάς του Φαίη Κουτζούκου;

Η Φαίη είναι η κόρη της γνωστής δικηγόρου και νομικής συμβούλου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Βένιας Παπαθανασοπούλου. Αυτό βέβαια είναι ένα από τα επιτεύγματα της μητέρα της νύφης αφού το βιογραφικό της είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Η Φαίη Κουτζούκου από τη μεριά της είναι Διαχειρίστρια Προγραμμάτων στο Ίδρυμα Μποδοσάκη. Το 2013 συμμετείχε στη διαχείριση του Προγράμματος Επιχορήγησης ΜΚΟ στην Ελλάδα «Είμαστε όλοι Πολίτες» των EEA Grants. Το τελευταίο διάστημα συμμετέχει στη ΜΚΟ «Solidarity Now», σκοπός της οποίας είναι να βοηθά και να υποστηρίζει όλους όσους έχουν επηρεαστεί από την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

faih-koutzoukou
twitter/fay koutzoukou

Η μέλλουσα σύζυγος του Μάρκου Κατσίμη έχει εμπειρία στο στρατηγικό σχεδιασμό και τη διαχείριση δωρεών και κοινωφελών προγραμμάτων, στην έρευνα και αξιολόγηση μη-κερδοσκοπικών οργανισμών, στην ανεύρεση δωρητών και χρηματοδοτικών προγραμμάτων, στη διοργάνωση εκδηλώσεων και παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας.
Η Φαίη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών (LL.M. & M.A.) από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας (USC) και το Πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου.

«O Mάρκος, ο γιος μου, είναι ο πιο κοντινός μου άνθρωπος»

 

Ο Μάρκος Κατσίμης μπορεί σπάνια να εμφανίζεται δημόσια με την μητέρα του ωστόσο φαίνεται ότι είναι ο πρωταγωνιστής στη ζωή της. Αυτό άλλωστε φαίνεται από τον τρόπο που εκφράζεται για εκείνον. Όπως είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή της η Έλλη Στάη:

«O Mάρκος, ο γιος μου, είναι ο πιο κοντινός μου άνθρωπος. Υπάρχει ουσιαστική ψυχική επαφή και σωστή συνεννόηση. Εδώ και χρόνια ανταλλάσσουμε απόψεις. Υπολογίζω πολύ τη γνώμη του, τώρα που έχει προκύψει ένα θέμα στη δουλειά περιμένω να περάσει η ώρα για να μιλήσω μαζί του στο τηλέφωνο. Βρίσκεται σε ένα συνέδριο ενέργειας στην Αμερική. Τον γιο μου πρώτα τον εκτιμώ και μετά τον αγαπάω»

 

Σχετικά άρθρα