Αρχική / Ψυχολογία / Real Life / Αυτοπεποίθηση / Αυτοπεποίθηση στο μηδέν μετά τον χωρισμό; Απλά βήματα για να πάρεις τα πάνω σου!
nearo zeugari

Η 22χρονη Ρίτα ρωτά

Αυτοπεποίθηση στο μηδέν μετά τον χωρισμό; Απλά βήματα για να πάρεις τα πάνω σου!

Σας γράφω αυτό το κείμενο γιατί έχω διαπιστώσει ότι έχω χαμηλή αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση εδώ και ένα χρόνο περίπου, ειδικά μετά από έναν χωρισμό από μια μακροχρόνια σχέση που είχα. Και ενώ θέλω να πετύχω κάποια πράγματα βλέπω ότι παρουσιάζονται προβλήματα ειδικά στον ερωτικό τομέα γιατί μάλλον αυτή μου η «αύρα» βγαίνει προς τα έξω. Τι μπορώ να κάνω για να ανεβαίνει η αυτοπεποίθηση μου;

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Μαρία Σκαρλάτου:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η αυτοεκτίμηση μας επηρεάζεται από ό,τι μας συμβαίνει, από επιλογές προσώπων και καταστάσεων. Μετά από ένα χωρισμό βιώνουμε μια φάση πένθους. Πενθούμε για την απώλεια της σχέσης, του προσώπου αυτού από τη ζωή μας, των κοινών σχεδίων ζωής που δεν θα πραγματοποιήσουμε μαζί με το άλλο πρόσωπο, στο οποίο επενδύσαμε…

Οπότε είναι πολύ φυσιολογικό να νιώθετε έτσι. Ο ένας χρόνος είναι ένα αναμενόμενο διάστημα προσαρμογής στην καινούργια κατάσταση. Προσέξτε τον εαυτό σας, φροντίστε τον και μην αναλύεται πολύ το παρελθόν.

Είστε σε μια μικρή ηλικία. Το μέλλον είναι μπροστά σας. Βγείτε με φίλες με σκοπό να περάσετε όμορφα κι όχι να βρείτε σχέση, βάλτε προσωπικούς στόχους, εστιάστε στις ανάγκες σας. Πιθανόν να ψάχνετε με άγχος για επόμενη σχέση κι αυτό να γίνεται αντιληπτό από τα πρόσωπα που σας πλησιάζουν.

Μαρία Σκαρλάτου
Ψυχολόγος
6945916860
http://mariaskarlatou.blogspot.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X