Δημοσιογράφος ξεσπά σε κλάματα διαβάζοντας την είδηση για τα παιδιά στα κλουβιά του Τραμπ (βίντεο)

Το έκτακτο έρχεται. Η δημοσιογράφος προσπαθεί να πει την είδηση. Παράλληλα ο λυγμός ανεβαίνει προς τα πάνω και η φωνή δεν βγαίνει. Προσπαθεί. Αλλά τίποτα. Ψελλίζει λίγες λέξεις, αλλά τελικά αφήνει την είδηση για τον επόμενο.

Την Τρίτη το απόγευμα η δημοσιογράφος Rachel Maddow του MSNBC έπρεπε να μεταδώσει μια έκτακτη είδηση του Associated Press κατά τη διάρκεια της εκπομπής της για τα λεγόμενα «κέντρα ανηλίκων» όπου κρατούνται μωρά και μικρά παιδιά αφού έχουν χωριστεί από τους μετανάστες γονείς τους στα σύνορα των ΗΠΑ. Κάνει μεγάλη προσπάθεια να μεταδώσει την είδηση, την πιάνουν τα κλάματα και κρύβει το πρόσωπό της από την κάμερα λίγο πριν τελειώσει το πρόγραμμα . «Είναι απίστευτο», λέει σε ένα σημείο ενώ διαβάζει την είδηση. «Νομίζω θα το δώσω στον επόμενο», λέει μετά.
Σύμφωνα με πολλές αναφορές, πολλά παιδιά κρατούνται σε κλουβιά.

Η πολιτική του Τραμπ έχει αφήσει απροστάτευτα σχεδόν 2.000 παιδιά μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων.

Το ηχητικό με το κλάμα των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους στα σύνορα και δημοσίευσε πρόσφατα το ProPublica ραγίζει καρδιές.

Στο σχεδόν 8 λεπτών υλικό ακούγεται – ανάμεσα στα παιδικά κλάματα – ένα κοριτσάκι περίπου έξι ετών από το Ελ Σαλβαδόρ το οποίο λέει «Η μανούλα μου μού είπε πως θα πάω με τη θεία μου και εκείνη θα έρθει να με πάρει το συντομότερο δυνατόν».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ από τη δική του πλευρά χθες υπερασπίστηκε εκ νέου την άκρως αμφιλεγόμενη πολιτική του χωρισμού των οικογενειών μεταναστών, υποστηρίζοντας ότι είναι η μοναδική πιθανή επιλογή προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η παράτυπη μετανάστευση.

«Δεν θέλω τα παιδιά να χωρίζονται από τους γονείς τους» υπογράμμισε, προτού προσθέσει:

«Όταν (όμως) συλλαμβάνετε τους γονείς που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα, αυτό που πρέπει να γίνει είναι… πρέπει να χωρίσετε τα παιδιά» από τους γονείς.

Η ίδια η Maddow λίγο αργότερα ζήτησε συγνώμη μέσω twitter. «Αν μη τι άλλο, η δουλειά μου προτάσσει να μπορώ να μιλήσω ενώ είμαι στον αέρα. Αυτό που προσπαθούσα να κάνω -όταν ξαφνικά δεν μπορούσα να πω/κάνω τίποτα, ήταν να διαβάσω αυτό: ”Η διοίκηση του Τραμπ στέλνουν μωρά και μικρά παιδιά που έχουν χωριστεί με τη βία από τους γονείς τους, σε τουλάχιστον τρία ”κέντρα ανηλίκων” στο Νότιο Τέξας. Δικηγόροι και ιατρικό προσωπικό που έχουν επισκεφθεί αυτά τα ”κέντρα ανηλίκων” περιγράφουν μια εικόνα με μικρά παιδιά να κλαίνε σε κατάσταση πανικού. Δεκαετίες μετά το τέλος των ορφανοτροφείων, μετά από ανησυχίες για το διαρκές τραύμα που άφηνε στα παιδιά, η διοίκηση δημιουργεί νέους θεσμούς για να κρατά τα παιδιά της κεντρικής Αμερικής που η κυβέρνηση έχει χωρίσει από τους γονείς τους».

Πηγή: huffingtonpost.gr

Σχετικά άρθρα