5 συμβουλές για να τα πας καλά με την πεθερά σου!

Ένας πολύ σημαντικός πυλώνας της μακροημέρευσης του γάμου σου είναι και η σχέση σου με την πεθερά σου. Όσο πιο καλή είναι τόσο – κατά πάσα πιθανότητα – πιο ήρεμη και πιο ομαλή θα είναι και η σχέση σου με τον σύζυγό σου.

Παρακάτω θα βρεις μερικές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσεις την πεθερά σου, αλλά και την οικογένεια του συζύγου σου, ώστε να τους κάνεις να παραδεχτούν ότι ο άνδρας σου έχει κάνει την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Να είσαι ο εαυτός σου

Για να γνωρίσεις καλύτερα την πεθερά σου και να μπορέσετε να έχετε στην πορεία μια όσο το δυνατό καλή και υγιή σχέση θα πρέπει πάνω από όλα, όταν τη συναντάς, να είσαι ο εαυτός σου. Τι σημαίνει αυτό; Να μην αλλάζεις τίποτα από τις συνήθειες σου ή τη συμπεριφορά σου, εφόσον βέβαια δεν είναι προσβλητικές για τους άλλους, Σε αυτό το κομμάτι πολύ σημαντικός είναι και ο ρόλος του συζύγου σου, ο οποίος δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση μπροστά στην πεθερά σου να σε διορθώνει ή να σου κάνει κάποια άλλη παρατήρηση. Κι αυτό, γιατί τότε υποσυνείδητα δίνει το «πάτημα» στην μητέρα του και πεθερά σου να κάνει τις δικές της… εικαστικές παρεμβάσεις στη σχέση σας.

Μην κριτικάρεις την οικογένειά της

Όπως κάθε μάνα, έτσι και η πεθερά σου δεν θέλει να κριτικάρουν την οικογένειά της. Καλό θα είναι, λοιπόν, να αποφύγεις οποιαδήποτε σχόλια για τον σύζυγο ή τα παιδιά της ακόμα και όταν είστε οι δυο σας. Κι αυτό, γιατί οι οικογένειες έχουν έμφυτο το ένστικτο της επιβίωσης, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση «επίθεσης» εναντιώνονται απέναντι στον «εχθρό», άσχετα αν έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που υποστηρίζεις.

Σεβάσου τις ιδιαιτερότητές της

Όταν είσαι με την πεθερά σου και την οικογένειά της, καλό θα είναι να σέβεσαι τις συνήθειες/τους κανόνες που έχουν ως οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει για το διάστημα που διαρκεί η επίσκεψή σου στα πεθερικά σου να προσπαθήσεις να «πας με τα νερά τους», μπαίνοντας κι εσύ στη διαδικασία να ακολουθήσεις το δικό τους πρόγραμμα ή τις δικές τους συνήθειες. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αυτή τη συμπεριφορά η πεθερά σου θα την εκλάβει ως ένδειξη σεβασμού απέναντι στην ίδια και την οικογένειά της, οπότε και θα σε καλοδεχτεί στο σπίτι της.

Μην παίρνεις θέση

Εφόσον υπάρχει μια διένεξη μεταξύ του συζύγου σου και της οικογένειάς του μην προσπαθήσεις να πάρεις μέρος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι καλό θα είναι να μπεις στη διαδικασία να κάνεις τον… διαμεσολαβητή και να είσαι η φωνή της λογικής στην όλη υπόθεση, κατευνάζοντας τα πάθη. Αυτό, σίγουρα, είναι κάτι που η πεθερά σου θα εκτιμήσει και πολύ πιθανό στο μέλλον να σε συμβουλεύεται σε τυχόν αντίστοιχες καταστάσεις, αφού θα θεωρεί ότι είσαι ένα άτομο εμπιστοσύνης.

Κάνε λογικές υποχωρήσεις

Ακόμα κι αν δεν τα πας καλά με την πεθερά σου, για το καλό του γάμου σου θα πρέπει σε κάποιες περιπτώσεις να κάνεις υπομονή και να την ανεχτείς. Γιορτές, διακοπές ή σε κάποια άλλη αφορμή θα πρέπει να δείξεις το καλό σου πρόσωπο, κάτι που καλώς ή κακώς βρίσκεται μέσα στην καθημερινότητα όλων μας.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Σχετικά άρθρα