Τζίνα Αλιμόνου: Το… αγοροκόριστο που κατέκτησε τις πασαρέλες του κόσμου-Η Μύκονος, το πέρασμα από την υποκριτική και ένα «χρυσό» διαζύγιο!

Εάν κανείς θελήσει να δώσει ένα πρόσωπο στην ελληνική δεκαετία του ’90 αναφορικά με τη showbiz δεν θα δυσκολευόταν να καταλήξει σε αυτό της Τζίνας Αλιμόνου. Της γυναίκας που πολλοί, λόγω της ομορφιάς της, δεν δίσταζαν να αποκαλέσουν ακόμα και «Μόνικα Μπελούτσι» της Ελλάδας.

Από μπαργούμαν σε κλαμπ της Μυκόνου και της Αθήνας δεν άργησε να γίνει καταξιωμένο μοντέλο διεθνούς φήμης και κύκλου εργασιών. Γιατί η Τζίνα Αλιμόνου έκανε διεθνή καριέρα πριν ακόμα τα περισσότερα εγχώρια μοντέλα μάθουν από το λεξικό τι ακριβώς σημαίνει.

Γεννημένη στην Καλαμάτα, νωρίς ήρθε στην Κυψέλη με την οικογένειά της για μια καλύτερη τύχη. Βλέπεις, ο πατέρας της ήθελε ό,τι καλύτερο για τις κόρες του (τρεις, ζωή να ‘ χουν) και η Κωνσταντίνα (πριν γίνει Τζίνα) ήταν η αδυναμία του και είχε μεγάλα όνειρα για εκείνη, που τα έκανε πίσω από τον πάγκο του μαγαζιού με υφάσματα που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας. Οι καλοί της βαθμοί στο σχολείο και γενικότερα η προσήλωσή της στους στόχους που είχε έκαναν όλους, ακόμα και την ίδια, να πιστεύουν ότι η Κωνσταντίνα τους θα γινόταν ιατρός.

Η ζωή, όμως, είχε άλλα σχέδια για την καλλίγραμμη αλλά μάλλον ακατέργαστη ακόμα νεαρή που δεν δίσταζε να παίζει μπάλα με τα αγόρια, λίγο πριν η εμφάνισή της αλλάξει οριστικά προς το (κατά πολύ εντυπωσιακότερο) και ανοιχτούν μπροστά της άλλοι ορίζοντες. Η δουλειά της μπαργούμαν που ξεκινάει να κάνει κοντά στα 18 είναι αυτό που τελικά της ταιριάζει, καθώς η συγκεκριμένη θέση της προσφέρει αυτό που πάντα ήθελε: Να είναι στο επίκεντρο της προσοχής όλων, κάτι που δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο μιας και η εντυπωσιακή της ομορφιά τραβούσε αβίαστα και αβασάνιστα όλα τα βλέμματα επάνω της.

Κάπου εκεί αποφασίζει να δηλώσει συμμετοχή σε διαγωνισμό ομορφιάς και από το πουθενά της ανοίγονται οι πόρτες για μια μυθική καριέρα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Στα 18 της βρίσκεται στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, με τη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι και το Λος Άντζελες να είναι για εκείνη όχι το δεύτερο, αλλά το πρώτο σπίτι της πλέον. Όμως, κάπου στην πορεία κουράζεται και αποφασίζει ότι «καλύτερα πρώτη στο χωριό, παρά δεύτερη στην πόλη». Έτσι, απηυδισμένη και από τον «πόλεμο» των άλλων μοντέλων, αποφασίζει να τα μαζέψει και να γυρίσει αρχικά στην Ευρώπη και το Παρίσι για να κάνεις τις σπουδές της στην Ecole du Louvre και στη συνέχεια στην Ελλάδα και την Αθήνα για να εξαργυρώσει επαγγελματικά την ομορφιά της και την εμπειρία που έχει αποκτήσει από το πέρασμα της στις διεθνείς πασαρέλες.

Κάπου εκεί, όμως, παραμονεύει και ο έρωτας. Είναι ο δημοσιογράφος Σίμος Κεδίκογλου, γιος του τότε βουλευτή, Βασίλη Κεδίκογλου και μετέπειτα βουλευτής και ο ίδιος, που της «κλέβει» την καρδιά και η γνωριμία τους για επαγγελματικούς λόγους καταλήγει σε γάμο στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και συγκεκριμένα το 1999.

Είναι η εποχή που τα life style περιοδικά και η glamorous ζωή στην Ελλάδα δεν γνωρίζει καν τι σημαίνει η λέξη «κρίση» και η Τζίνα (και επίσημα πλέον) Αλιμόνου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα φωτογραφικά τους αφιερώματα. Χωρίς δισταγμούς και ταμπού, μαθημένη από το πέρασμά της στις ΗΠΑ, η Τζίνα δεν διστάζει ακόμα και να φωτογραφηθεί σχεδόν γυμνή, προκαλώντας όμως την αντίδραση του συζύγου και της οικογένειάς του. Ο χωρισμός τους είναι γεγονός και η Τζίνα τραβάει έναν άλλο δρόμο, αυτόν της τηλεόρασης.

Οι ρόλοι που της προσφέρονταν αντικατόπτριζαν αυτό που ήταν: Μια γυναίκα εντυπωσιακά όμορφη, που όμως είχε φροντίσει εκτενώς την μόρφωση και την παιδεία της. «Διακριτικά εκθαμβωτική» την χαρακτήρισε κάποιος κοσμικός Αθηναίος, όταν περιδιάβαινε τα σοκάκια του Ψυρρή κάποια Κυριακάτικα μεσημέρια παρέα με τον σεναριογράφο Δημήτρη Αποστόλου. Μια πραγματική οπτασία που όταν την έβλεπες μια φορά δεν θα μπορούσες ποτέ να την σβήσεις από το μυαλό σου, χωρίς όμως να προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της σε έναν χώρο.

Κάπου στις αρχές του 2000 η Τζίνα ως δια μαγείας εξαφανίζεται από την κοσμική καθημερινότητα και τελικά γίνεται γνωστό ότι είναι ζευγάρι με τον γόνο της γνωστής οικογένειας, Παύλο Βαρδινογιάννη, με τον οποίο και παντρεύεται το 2006 με μία υπέρλαμπρη γαμήλια τελετή στο Ακρωτήρι που άφησε εποχή στους κύκλους της αθηναϊκής και όχι μόνο υψηλής κοινωνίας με την κομψότητα και την καλαισθησία του δείγμα χαρακτηριστικό της αντίληψης της νύφης για τα πράγματα.

Κάπου εκεί τα ίχνη της Τζίνας Αλιμόνου χάνονται για να ξαναρεθούν ξαφνικά μερικούς μήνες πριν, όταν και έγινε ξανά γνωστό ότι βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Παύλο Βαρδινογιάννη για την έκδοση του διαζυγίου τους. Αποτέλεσμα ήταν ένα «χρυσό» διαζύγιο για την Τζίνα, η οποί αποκόμισε από τον γάμο τους και τέσσερα παιδάκια. Με 34.500 χιλιάδες ευρώ διατροφή τον μήνα, η Τζίνα Αλιμόνου συγκαταλέγεται  στις «τυχερές-άτυχες» διαλυμένων γάμων.

Η ίδια συνεχίζει να κάνει σπάνια δημόσιες εμφανίσεις αφοσιωμένη αποκλειστικά στην ανατροφή των παιδιών της, που αποτελούν την βασική της προτεραιότητα. Ίσως, όμως, εκεί στη βίλα της Φιλοθέης, η κάποτε γνωστή και ως Κωνσταντίνα κάπου-κάπου να αναπολεί τα παιδικά της χρόνια, τα χρόνια της ανεμελιάς και να σκέφτεται πώς θα ήταν η ζωή της αν τελικά είχε γίνει γιατρός ή αν είχε μείνει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Εμείς, βέβαια, δεν θα το μάθουμε ποτέ…

Σχετικά άρθρα