Τσίμπημα κουνουπιού: 6 φυσικοί τρόποι για να το αντιμετωπίσεις άμεσα!

Το τσίμπημα του κουνουπιού, όταν το αντιλαμβανόμαστε είναι πλέον αργά. Κι αυτό γιατί εκδηλώνεται με ένα μικρό (ή πιο μεγάλο) πρήξιμο στο σημείο που μας έχει τσιμπήσει το κουνούπι και στη συνέχεια, στο συγκεκριμένο μέρος, έχουμε έντονη φαγούρα.

Ο λόγος είναι το  αιμολυτικό και αντιισταμινικό σάλιο που διοχετεύει το κουνούπι στο δέρμα μας, όταν μας τσιμπάει με την «προβοσκίδα» του. Σύμφωνα με τους ειδικούς, καλό θα είναι να αποφεύγουμε να ξυνόμαστε, καθώς με τον τρόπο αυτό μπορεί να χειροτερέψει η πληγή, ακόμα και να τη μολύνουμε.

Τι θα πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το τσίμπημα του κουνουπιού;

Η πρώτη κίνηση αφού διαπιστώσουμε ότι μας έχει τσιμπήσει κουνούπι είναι να πλύνουμε καλά την πληγή με σαπούνι και νερό. Οι ειδικοί προτείνουν το πράσινο σαπούνι που έχει την τάση να μαλακώνει το δέρμα και να το απολυμαίνει.

Η δεύτερη κίνηση είναι να βάλετε επάνω στην πληγή ένα κομμένο κρεμμύδι, που θα την κάνει να υποχωρήσει.  Μια εξίσου καλή λύση είναι και τα φύλλα μέντας που καταπραΰνουν την πληγή.

Οι ειδικοί προτείνουν οι παραπάνω λύσεις να συνδυάζονται με πέρασμα της πληγής με μηλόξυδο, που ενεργεί ως αντισηπτικό.

Επίσης, μπορούμε να συνδυάσουμε νερό με μαγειρική σόδα, που επίσης ενεργεί ως αντισηπτικό. Τρεις κουταλιές σε 100 ml νερού είναι αρκετές. Βουτάμε στη συνέχεια ένα καθαρό πανάκι στο υγρό και καθαρίζουμε με αυτό την πληγή, ώστε να «ηρεμήσει» ο ερεθισμός.

Επιπροσθέτως, μπορούμε να βάλουμε ένα κατάπλασμα από πράσινο άργιλο, το οποίο όταν το εφαρμόσουμε κατευθείαν επάνω στην πληγή έχει ως αποτέλεσμα να ανακουφίζει το κάψιμο και τη φαγούρα που έχουμε.

Τέλος, πολύ καλή εναλλακτική λύση είναι και τα αιθέρια έλαια. Πάντα διαλυμένα σε νερό, εφαρμοζόμενα πάνω στη πληγή έχουν εξίσου ανακουφιστικά αποτελέσματα. Μάλιστα, οι ειδικοί συνιστούν έναν συνδυασμό αιθέριων ελαίων, όπως τσάι του βουνού, μέντα και ευκάλυπτο.

Πηγή: e-sante.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Μήπως είστε μαγνήτης για τα κουνούπια;

Tips για να προστατεύσεις το μωρό σου από τα κουνούπια

 

Σχετικά άρθρα