Πρωκτικό σεξ: Τι να κάνεις εάν κάτι πάει… στραβά!

Εάν ετοιμάζεσαι να κάνεις πρωκτικό σεξ, ειδικά εφόσον είναι και η πρώτη σου φορά, είναι λογικό να έχεις κάποιες απορίες και ερωτήσεις: Η πιο πιθανή και αυτή που «βασανίζει» πολλές γυναίκες είναι αν υπάρχει περίπτωση κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ να έχουν περιττώματα.

Πρώτα απ’ όλα οι ειδικοί επισημαίνουν ότι καλό θα είναι να μην πανικοβάλλεσαι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που, ναι, είναι πιθανό να συμβεί. Από τη στιγμή που στον πρωκτό σου εισέρχεται κάποιο sex toy ή το πέος του συντρόφου σου, είναι απολύτως φυσιολογικό εάν κι εφόσον σου συμβεί κάτι τέτοιο.

 

Πάντα, όπως επισημαίνουν, υπάρχει η πιθανότητα μιας ελαφριάς… διαρροής. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν υπολείμματα κοπράνων στο έντερο, όπως είναι και το φυσιολογικό, ο ερεθισμός του λόγω της διείσδυσης είναι απολύτως λογικό να προκαλέσει κινητικότητα στο έντερό σου.

Αυτός, όμως, είναι βασικά και ο λόγος για τον οποίο το πρωκτικό σεξ σου προσφέρει μεγάλη απόλαυση. Ερεθίζει το πυελικό σου έδαφος με αποτέλεσμα να συσπάται, όπως συμβαίνει όταν πηγαίνεις στην τουαλέτα.

Παράλληλα, αιτία… διαρροής μπορεί να είναι και η χαλάρωση στον σφιγκτήρα του πρωκτού.

Επιπλέον, εάν το πέος του συντρόφου σου έχει διογκωμένη βάλανο, τότε είναι πολύ πιθανό να σου συμβεί το ίδιο.

Πώς θα το προλάβεις

Το βασικό… μέτρο που μπορείς να πάρεις είναι, εφόσον θες να κάνεις πρωκτικό σεξ, να μην σου έχει έρθει η ανάγκη να πας τουαλέτα. Σε ελεύθερη μετάφραση, καλό θα είναι να έχεις ανακουφιστεί πριν προχωρήσεις στην πράξη.

Επίσης, καλό θα είναι πριν κάνεις πρωκτικό σεξ να μην έχεις φάει τροφές που μπορεί να ερεθίσουν το πεπτικό σου σύστημα και να σου προκαλέσουν την ίδια ανάγκη.

Αναφορικά με το κλύσμα, που εφαρμόζουν πολλοί, είναι μεν αποτελεσματικό, αλλά δεν θα πρέπει να γίνεται συχνά διότι προκαλεί ερεθισμό στην περιοχή του πρωκτού.

Ένας άλλος τρόπος πρόληψης είναι και η λεγόμενη «ρηχή διείσδυση», δηλαδή να μην εισχωρήσει όλο το πέος του συντρόφου σου.

Όσο για τη χαλάρωση του σφιγκτήρα, οι ασκήσεις Kegels μπορεί να βοηθήσουν στο να μην έχεις αυτό το πρόβλημα.

Σημείωση: Η όλη διαδικασία είναι πολύ πιθανό να σου προκαλέσει την αίσθηση ότι πρέπει να κάνεις την ανάγκη σου, ακόμα κι αν δεν έχεις κάτι να… βγάλεις.

Τι να κάνεις εάν σου συμβεί

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι εφόσον αισθάνεσαι άβολα να πας κατευθείαν στο μπάνιο για να ξεπλυθείς. Εάν ο σύντροφός σου θέλει να κάνετε πρωκτικό σεξ, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα και να σε αντιμετωπίσει με κατανόηση και στοργή.

Καλή διασκέδαση!

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα