Τρουφάκια με αβοκάντο και καρύδα

Έχετε όρεξη για γλυκάκι; Μπορείτε να φτιάξετε κάτι εύκολο και υγιεινό: τρουφάκια! Αντί για την κλασική συνταγή, βάλτε αβοκάντο και καρύδα!

Υλικά

  • ½ αβοκάντο, ώριμο
  • 260 γρ. ινδοκάρυδο
  • 2 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
  • ¼ κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 100 γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο
  • 80 γρ. κακάο
  • 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αβοκάντο και το πιέζουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρές.
  • Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το πράσινο χρώμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο πράσινο μείγμα.
  • Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα να σφίξουν.
    Για την επικάλυψη σοκολάτας.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Μπορούμε να καλύψουμε όλα τα μπαλάκια με τη σοκολάτα βουτώντας τα στο μπολ της επικάλυψης. Αλλιώς, με ένα κουτάλι περιχύνουμε την επικάλυψη πάνω στα μπαλάκια.
  • Αφήνουμε να σφίξει η επικάλυψη και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Υγιεινός γευστικός… πειρασμός: Τρουφάκια ενέργειας με βρώμη και ταχίνι

Τρουφάκια αμυγδάλου

Εύκολα τρουφάκια σοκολάτας

 

Σχετικά άρθρα