Έχετε όρεξη για γλυκάκι; Μπορείτε να φτιάξετε κάτι εύκολο και υγιεινό: τρουφάκια! Αντί για την κλασική συνταγή, βάλτε αβοκάντο και καρύδα!
Υλικά
- ½ αβοκάντο, ώριμο
- 260 γρ. ινδοκάρυδο
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας, λιωμένο
- 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
- ¼ κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- 100 γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο
- 80 γρ. κακάο
- 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αβοκάντο και το πιέζουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρές.
- Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, το λάδι καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου και το πράσινο χρώμα. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο πράσινο μείγμα.
- Πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που θέλουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Μεταφέρουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 1 ώρα να σφίξουν.
Για την επικάλυψη σοκολάτας. - Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
- Μπορούμε να καλύψουμε όλα τα μπαλάκια με τη σοκολάτα βουτώντας τα στο μπολ της επικάλυψης. Αλλιώς, με ένα κουτάλι περιχύνουμε την επικάλυψη πάνω στα μπαλάκια.
- Αφήνουμε να σφίξει η επικάλυψη και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
Διαβάστε σχετικά άρθρα:
Υγιεινός γευστικός… πειρασμός: Τρουφάκια ενέργειας με βρώμη και ταχίνι