6 λόγοι που θα σε πείσουν να βάλεις ένα πρόγραμμα στη διατροφή σου

Το καλοκαίρι έφτασε, οι διακοπές μακριά από το σπίτι πλησιάζουν και ένα από τα πράγματα που σε νοιάζουν είναι το πώς θα εντυπωσιάσεις στην παραλία! Έχεις αρχίσει να προσέχεις τη διατροφή σου! Και ποιος πιστεύεις ότι είναι ο πιο… εύκολος τρόπος; Να σταματήσεις να τρως! Σαφώς και δεν είναι λύση να κόψεις το φαγητό για να αδυνατίσεις! Μπορείς να προσέχεις και να το μειώσεις αλλά να βασίζεσαι πάντα σε ένα πρόγραμμα! Δηλαδή να μην αφήνεις κενό το στομάχι σου για ώρες διότι αυτό μακροπρόθεσμα μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα!

Δες παρακάτω γιατί δεν πρέπει να αμελείς να τρως τουλάχιστον τα 3 βασικά γεύματα της μέρας: πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό. 

Έλλειψη συγκέντρωσης

Το γεύμα που συνήθως αμελούμε να φάμε είναι το πρωινό. Αν το στομάχι σου μένει κενό για πολλές ώρες είναι πολύ πιθανό να έχεις πρόβλημα συγκέντρωσης, αφού μπορεί να νιώσεις ζαλάδα και ατονία. Επίλεξε το κατάλληλο πρωινό που θα σου δώσει ενέργεια για να έχεις διαύγεια μέσα στη μέρα!

Θα πεινάς

Αν δεν φας πρωινό ή αν δεν φας μεσημεριανό στην ώρα σου είναι λογικό κάποια στιγμή να αισθανθείς το στομάχι σου να… γουργουρίζει και να πεινάς! Απόλυτα φυσιολογικό! Γι αυτό θα πρέπει να τρως σωστά!

Μπορεί να επηρεαστεί η πίεσή σου!

Αν δεν τρως σε σωστές ώρες και τρως για παράδειγμα μόνο το βράδυ, μπορεί να επηρεαστεί η πίεσή σου! Ναι, καλά ακούς! Η πίεση δεν είναι κάτι που αφορά μόνο τους γονείς ή τους παππούδες σου! Μπορεί να εμφανιστεί και σε σένα! Δε λέμε ότι αν μια φορά ξεχάσεις να φας πρωινό ή δεν προλάβεις να φας μεσημεριανό ότι θα σου ανέβει η πίεση! Αν όμως δεν έχεις συστηματικά ένα πρόγραμμα στα γεύματά σου και τρως όποτε να ναι, τότε κινδυνεύεις να ανεβάσεις πίεση!

Υπάρχουν πολλές αρρώστιες που συνδέονται με την… κακή διατροφή

Αν συστηματικά αμελείς συγκεκριμένα γεύματα, τότε υπάρχουν πολλές ασθένειες που… καραδοκούν να σε προσβάλλουν! Σύμφωνα με αγγλική έρευνα, όσοι αμελούν να τρώνε πρωινό έχουν 20% πιθανότητες να πάθουν Διαβήτη Τύπου Β!

Μπορεί να σε οδηγήσει στην… παχυσαρκία!

Το να αφήνεις το στομάχι σου άδειο για πολύ μεγάλο διάστημα μέσα στην ημέρα, μπορεί τελικά να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλεις. Πρώτον γιατί διαταρράσσεις τον μεταβολισμό σου! Και δεύτερον διότι με άδειο στομάχι και πολλή πείνα μπορείς πολύ εύκολα να καταναλώσεις μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού τη λάθος ώρα, δηλαδή το βράδυ… Έτσι, τρώγοντας λιγότερο αλλά άτσαλα, μπορεί ακόμα και να παχύνεις!

Αισθάνεσαι κουρασμένη!

Το φαγητό, πέρα από απόλαυση, είναι και ένας παράγοντας που δίνει ενέργεια στον οργανισμό μας για να έχει δύναμη για φυσικές και πνευματικές δραστηριότητες! Είναι κάτι σαν τη… βενζίνη που βάζουμε στα αυτοκίνητα! Αν λοιπόν δεν τρως σωστά είναι λογικό να αισθάνεσαι κουρασμένη!

Ν.Κ.

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα