Γιατί είναι καλό να μείνεις γυμνή μετά το σεξ

Όπως κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της, έτσι κι εσύ ανήκεις στην κατηγορία εκείνη που κάνει σεξ όσο πιο συχνά μπορείς.

Επειδή έχουμε αναλύσει κατά καιρούς ενδελεχώς τι να κάνεις πριν το σεξ, ώστε να ερεθιστείς, να έρθεις στο κατάλληλο mood με τη βοήθεια του συντρόφου σου ή όχι, είναι εξίσου σημαντικό να εξετάσουμε και το τι πρέπει να κάνεις μετά το σεξ.

Πρόκειται για μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές, οι οποίες εκτός από το να νιώσεις όσο το δυνατό πιο όμορφα μετά το σεξ, σε βοηθούν να προστατεύσεις και την υγεία σου.

Ούρησε μετά το σεξ

Εάν έχεις ευπάθεια στις ουρολοιμώξεις καλό θα είναι μετά την ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης να πας τουαλέτα για να ουρήσεις. Με τον τρόπο αυτό, τυχόν μικρόβια που μπορεί να έχουν συγκεντρωθεί στον κόλπο σου ή να έχουν μεταφερθεί από τον πρωκτό αποβάλλονται.

Πιες κράνμπερι

Καλό θα είναι μετά το σεξ να πίνεις χυμό κράνμπερι ή αν είναι εφικτό να λαμβάνεις κάποιο συμπλήρωμα με κράνμπερι, γιατί σε ωφελεί κι αυτό στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων.

Σκουπίσου καλά

Φρόντισε μετά το σεξ να σκουπιστείς καλά, ειδικά στην περίπτωση που έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο λιπαντικό ή σάλιο ή έχουν εισέλθει δάχτυλα στον κόλπο σου. Με τον τρόπο αυτό βοηθάς τον εαυτό σου να αποφύγει τυχόν μυκητιάσεις. Προσοχή! Καλό θα είναι πριν το σεξ ο σύντροφός σου να έχει πλύνει καλά τα χέρια του. Επίσης, μπορείς να κάνεις ένα καλό ντους και να φροντίσεις να ξεπλυθείς και να σκουπιστείς καλά.

Μείνε γυμνή

Εφόσον έχεις σκουπιστεί καλά ή έχεις πλυθεί καλό θα είναι να μην φορέσεις καθόλου ρούχα και φυσικά ούτε εσώρουχα. Με τον τρόπο αυτό, προστατεύεις τον κόλπο σου από πιθανές μολύνσεις, μιας και όσο πιο καθαρός είναι τόσο πιο ευάλωτος και ευαίσθητος γίνεται.

Πιες νερό

Μετά το σεξ πιες νερό, ένα με δύο ποτήρια. Το νερό και τα συστατικά του, εκτός του ότι κάνουν πολύ καλό στη συνολική λειτουργία του οργανισμού σου, ουσιαστικά «καθαρίζει» και τον κόλπο σου.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα