Πρώτο ραντεβού; 4 βήματα για να ξεμπλοκάρεις

Η αβεβαιότητα και το άγχος του πρώτου ραντεβού. Πόσοι άνθρωποι μπορει να παραμένουν μόνοι τους γιατί απλά φοβούνται την ιδέα απλά και μόνο στην ιδέα του. Τα επόμενα βήματα, που σας προτείνουμε, θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε διαφορετικά το θέμα και να φανείτε όσο άνετες και άνετοι πρέπει σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη περίσταση.

1. Δες τον άλλον σαν φίλο

Η πιο επιβαρυντική πτυχή ενός ρομαντικού ραντεβού είναι ίσως η πιθανότητα να σας απορρίψουν ή να αναγκαστείτε εσείς να απορρίψετε κάποιον. Πολλοί θα κάνουν τα πάντα για να μην βρεθούν σε αυτή τη θέση και ίσως υποσυνείδητα να σαμποτάρουν κάθε νέα πιθανή σχέση.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι να προσεγγίζετε κάθε νέο άτομο, που θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα, πρώτα ως φίλο ή φίλη. Αυτή η τακτική θα σας βοηθήσει να αποβάλλετε το άγχος. Ακόμη κι αν αυτό δεν είναι κάτι που έχει ειπωθεί ξεκάθαρα μεταξύ σας, το ότι εσείς θα το έχετε στο μυαλό σας θα βοηθήσει να αισθανθείτε πιο άνετα.

proto-rantevou

Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να ξεκαθαρίσετε τα συναισθήματά σας απέναντι σε αυτό το άτομο από την πρώτη στιγμή. Μπορείτε να πάρετε τον χρόνο σας για να γνωρίσετε αυτόν τον νέο άνθρωπο που μπήκε στη ζωή σας με τον ίδιο τρόπο που θα γνωρίζατε έναν φίλο. Προσπαθήστε επίσης να μη βιάζεστε να μάθετε πώς νιώθει εκείνος ή εκείνη για εσάς.

2. Δεν είστε η πιστή Πηνελόπη

Όταν βγαίνουμε με ένα άτομο τείνουμε να το τοποθετούμε σε μία ξεχωριστή θέση, σε έναν βάθρο, και να αφιερωνόμαστε σε αυτό χωρίς να δίνουμε σημασία σε κανέναν άλλο πιθανό σύντροφο. Αν όμως τα πράγματα τελικά δεν πάνε καλά, αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε μία μεγάλη απογοήτευση. Η διαδικασία των ραντεβού δεν προϋποθέτει καμία δέσμευση. Σε αυτή τη φάση θα πρέπει να βγείτε με διάφορα άτομα, από διαφορετικές πηγές: dating apps, φιλικές παρέες, κοινές δραστηριότητες και ενδιαφέροντα ή τη δουλειά.

3. Υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή

Αν όλη σας η ζωή πέρα από τη δουλειά και τη σχολή σας, στρέφεται γύρω από το να τσεκάρετε τα dating apps σας και τα μηνύματά σας, τότε έχουμε πρόβλημα. Πρέπει η ζωή σας να είναι γεμάτη έτσι κι αλλιώς. Αυτό σημαίνει να έχετε στενές φιλίες, δραστηριότητες που απολαμβάνεται και εξόδους σε μόνιμη βάση μέσα στην εβδομάδα. Ακόμη και όταν το ραντεβού σας θέλει να βγείτε κάποια συγκεκριμένη στιγμή αυτό δεν πρέπει να σημαίνει ότι θα αφήσετε όλα τα άλλα πράγματα στη ζωή σας πίσω, εφόσον έχετε κάποια άλλη υποχρέωση. Θυμίστε στον εαυτό σας όταν αισθάνεστε μοναξιά ή όταν εύχεστε να σας καλέσει αυτός που θέλετε, ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι στη ζωή για να περάσετε καλά.

4. Προσέξτε τον εαυτό σας

Το να φροντίζετε τον εαυτό σας είναι ελκυστικό. Οι άλλοι γύρω σας θα θεωρήσουν ότι κάτι δεν πάει καλά αν δεν προσέχετε τον εαυτό σας. Μάλιστα, η παραμέληση της εμφάνισης  ή της υγείας σας μπορεί να σας οδηγήσει σε δεσμούς με μη κατάλληλα άτομα. Ο εαυτός σας πρέπει να είναι προτεραιότητα. Κοιμηθείτε αρκετά, φάτε υγιεινά, προσέξτε τη σωματική και ψυχική σας υγεία καθημερινά. Όλα αυτά θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε δυνατοί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση σε κάθε νέο σας ραντεβού.

Με πληροφορίες από τπ Psychology Today

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τι κάνεις αν δεν σε πάρει τηλέφωνο μετά το πρώτο ραντεβού;

Αυτό πρέπει να κάνεις στο πρώτο ραντεβού, αν θες να υπάρξει δεύτερο

Οι 5 ερωτήσεις που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις στο πρώτο ραντεβού

5 χρυσοί κανόνες για το τέλειο sms μετά το πρώτο ραντεβού

Σχετικά άρθρα