Πώς θα «ανεβάσεις» τη διάθεσή σου για σεξ!

Εάν έχεις παρατηρήσει ότι όταν πέφτεις στο κρεβάτι με τον σύντροφό σου για να κάνετε έρωτα, ξαφνικά χάνεις τη διάθεση για σεξ δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς γιατί δεν είσαι η μόνη γυναίκα που της συμβαίνει.

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, πολλές είναι πλέον οι γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο που διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν διάθεση για σεξ, ασχέτως ηλικίας.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, στην πλειοψηφία τους οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο θέμα ρίχνουν τις ευθύνες σε ορμονική ανισορροπία, εφόσον έχεις παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο και τον εαυτό σου, θα πρέπει να εξετάσεις όλα τα ενδεχόμενα που αφορούν στην σωματική, αλλά και στην ψυχική σου υγεία.

Αρχικά, πρέπει να καταλάβεις πώς λειτουργεί το σύστημα της ερωτικής σου διέγερσης (βλ. λίμπιντο), για να εξηγήσεις την πεσμένη σου διάθεση για σεξ.

Η ορμόνη-«κλειδί» για την ρύθμιση της σεξουαλικής σου διάθεσης είναι η τεστοστερόνη. Μπορεί οι γυναίκες να μην τη διαθέτουν στα επίπεδα των ανδρών, όμως είναι η ορμόνη που της βοηθάει να ερεθιστούν σεξουαλικά, ελαφρώς αυξημένη κατά τις γόνιμες μέρες σου. Είναι ουσιαστικά το «σήμα» που δίνει το σώμα σου ότι είσαι έτοιμη για τεκνοποίηση, κάνοντας σεξ.

Επίσης, η τεστοστερόνη είναι αυτή που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στον αιδοίο και την κλειτορίδα σου, κάνοντας τα να «πρηστούν», να λιπανθούν και – πρώτα ο Θεός – να σε οδηγήσουν σε έναν απίστευτο οργασμό!

Γατί δεν έχεις διάθεση για σεξ;

Στην περίπτωση αυτή, κάτι όντως σε επηρεάζει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ερεθισμός της γυναίκας δεν προέρχεται από τα γεννητικά της όργανα, αλλά από τον εγκέφαλό της. Εάν κάτι την απασχολεί, όπως είναι τα θέματα της καθημερινότητας, τότε είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθεί για να έχει ερεθισμό και διάθεση για σεξ. Κι αυτό, γιατί στην περίπτωση αυτή το σώμα παράγει κορτιζόλη, τη λεγόμενη «ορμόνη του στρες», η οποία ακυρώνει την λειτουργία της τεστοστερόνης.

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και η κόπωση μιας γυναίκας. Εφόσον είναι εξαντλημένη από τις υποχρεώσεις της είναι λογικό να μην έχει διάθεση για σεξ.

Η εμμηνόπαυση, αλλά και η αγωγή με αντισυλληπτικά επίσης μπορεί να έχουν αρνητική επίπτωση στην διάθεση για σεξ της γυναίκας. Στην ίδια κατηγορία αιτιών κατατάσσονται η παχυσαρκία, η αγωγή με αντικαταθλιπτικά, αλλά και κάποια γυναικολογικά προβλήματα.

Πώς θα αυξήσεις τη διάθεση για σεξ;

Παίξτε… ρόλους

Μια πολύ καλή πρόταση, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι το λεγόμενο role-play, δηλαδή η πραγματοποίηση μιας φαντασίωσης με το να κάνεις κάποιους ρόλους με τον καλό σου. Φυλακισμένος και δεσμοφύλακας, κλέφτης και αστυνόμος, διευθύντρια και υφιστάμενος είναι μερικές από τις προτάσεις που σίγουρα θα σου ανεβάσουν τη διάθεση για σεξ. Επίσης, μπορείς να βάλεις στο παιχνίδι και κάποιο sex toy.

Καλή διατροφή και άσκηση

Ένας άλλος παράγοντας είναι και ο τρόπος ζωή σου. Καλό θα είναι να δοκιμάσεις να ξεκινήσεις κάποια μορφή άσκησης, μιας και με τον τρόπο αυτό αυξάνονται οι ενδορφίνες που παράγονται στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να είσαι πιο χαρούμενη και να έχεις διάθεση για σεξ. Επίσης, καλό θα είναι να βάλεις στην καθημερινή σου διατροφή το αβοκάντο, που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Καταπολέμησε το στρες

Ο μεγαλύτερος εχθρός της λίμπιντό σου είναι το στρες. Ένας πολύ καλός τρόπος για να το καταπολεμήσεις, είναι να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου, κάνοντας ένα απολαυστικό αφρόλουτρο και μια μάσκα ομορφιάς.

Φάε οστρακοειδή

Πρόκειται για ιδιαίτερα αφροδισιακή τροφή που σου ανεβάζει τη διάθεση για σεξ. Προσοχή μόνο να είναι φρέσκα για να αποφύγεις τυχόν δηλητηρίαση.

Με πληροφορίες από womenshealthmag.com

Σχετικά άρθρα