Αρχική / Ειδικοί / Ψυχίατροι / Δημήτρης Καραγιάννης
Δημήτρης Καραγιάννης thumbnail

Δημήτρης Καραγιάννης

Παιδοψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής 

Τηλ 210 64 47 722


Ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης, παιδοψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης είναι ο επιστημονικός διευθυντής του Ψυχοθεραπευτικού και Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου «ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ». Επίσης, είναι διευθυντής του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής, μιας σύγχρονης παιδοψυχιατρικής μονάδας που έχει οργανωθεί στη βάση της συστημικής θεώρησης. Ιδρυτικό μέλος και πρώτος γενικός γραμματέας της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας, της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης και Ψυχοθεραπείας Οικογένειας καθώς και του επιστημονικού περιοδικού «Ψυχιατρικά Τετράδια» και της αντίστοιχο ευρωπαϊκού φορέα European Family Therapy Association (EFTA).
Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει το «Ρωγμές και Αγγίγματα», «Η αδικία που πληγώνει» και στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής το «Σχολική άρνηση: Μελέτη των δυναμικών του παιδιού και της οικογένειάς του». Ως συγγραφέας έχει συμμετάσχει και σε συλλογικά βιβλία όπως το «Για τη ζωή και την οικογένεια», «Βαλκάνια και ψυχική υγεία», «Παιδιά με υπερκινητικό σύνδρομο και διαταραχές διαγωγής», «Αιμομιξία και θεραπευτικό πλαίσιο», «Θεολογία και Ψυχιατρική σε διάλογο», «Παιδεία και σύγχρονη κοινωνία», «Ενδοοικογενειακή βία, Διεπιστημονική Προσέγγιση», «Η ανθρώπινη επικοινωνία» κλπ. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X