Λαμπερή πρεμιέρα για την «Αντιγόνη» του Αιμίλιου Χειλάκη!

Από το Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου ξεκίνησε την Παρασκευή 22/6 την πορεία της η «Αντιγόνη», η τραγωδία του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια. Το θερμό χειροκρότημα και τα επιφωνήματα θαυμασμού τη στιγμή της υπόκλισης ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση και το «καύσιμο» για το ταξίδι που θα συνεχιστεί με στάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Στην πρεμιέρα βρέθηκαν όλοι οι συντελεστές: ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας που υπογράφει τη νέα μετάφραση, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος συνέθεσε την πρωτότυπη μουσική, η χορογράφος Αγγελική Στελλάτου, καθώς και η ενδυματολόγους-σκηνογράφος Εύα Νάθενα.

Εύα Ναθένα, Σταμάτης Κραουνάκης, Μιχαήλ Μαρμαρινός

Πολλοί ήταν και οι επίσημοι προσκεκλημένοι που τίμησαν με την παρουσία τους τους συντελεστές. Ανάμεσά τους οι: Χάρις Αλεξίου, Κώστας Γεωργουσόπουλος, Γιάννης Μπέζος, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Νίκος Καραθάνος, Άλκης Κούρκουλος, Φοίβος Δεληβοριάς, Έλενα Ακρίτα, Γιώργος Κυρίτσης, Δημήτρης Καραντζάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Ισιδώρα Σιδέρη, Μπέτυ Λιβανού, Λίνα Ζαρκαδούλα, Χρήστος Λούλης, Έμιλυ Κολιανδρή, Όλγα Παυλάτου, Παναγιώτα Βλαντή, Χριστίνα Αλεξανιάν, Λήδα Ματσάγγου, Γιάννα Παπαγεωργίου, Μαργαρίτα Πανουσοπούλου κ.ά.

Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Χάρις Αλεξίου, Μιχάλης Σαράντης
Λήδα Ματσάγγου, Αιμίλιος Χειλάκης, Γιάννης Μπέζος, Μιχαήλ Σαράντης, Άλκης Κούρκουλος

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στην «Αντιγόνη» τους, οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Καθοριστικός είναι ο ρόλος του Χορού (Σωκράτης Πατσίκας, Παναγιώτης Κλίνης, Κρίς Ραντάνοφ, Σμαράγδα Κάκκινου, Μαρία Τζάνη, Πάρις Θωμόπουλος, Τίτος Λίτινας, Άννα Λάκη, η οποία ανέλαβε και τη μουσική διδασκαλία). Τα μέλη του αναλαμβάνουν ρόλο αφηγητή και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους.

Επόμενη παράσταση την Πέμπτη 28/6 στο ΒΕΑΚΕΙΟ θέατρο, στις 21:15.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση, τα εισιτήρια και την περιοδεία θα βρείτε εδώ

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες από τη λαμπερή πρεμιέρα:

Σχετικά άρθρα