Αρχική / Υγεία / Η Υγεία μου / Εναλλακτικές θεραπείες / Ομοιοπαθητική ιατρική: Αυτά είναι τα θεραπευτικά οφέλη της

Ομοιοπαθητική ιατρική: Αυτά είναι τα θεραπευτικά οφέλη της

H Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι μια φυσική θεραπευτική μέθοδος. Τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα βοηθούν τον οργανισμό να επανακτήσει την υγεία του, διεγείροντας τις φυσικές θεραπευτικές του δυνάμεις.

Γράφει ο Σπύρος Κυβέλλος, Ιατρός Γενικής Ιατρικής, Ομοιοπαθητικός

Η εκλογή του φαρμάκου από τον Ομοιοπαθητικό Ιατρό βασίζεται περισσότερο στην εξατομικευμένη αντίδραση του κάθε οργανισμού ενάντια στην ασθένεια, παρά στην έκφραση χαρακτηριστικών σημείων και συμπτωμάτων της ίδιας  της ασθένειας.

Η Ομοιοπαθητική Ιατρική έτσι, αφορά σε όλο τον πάσχοντα οργανισμό και δεν αρκείται στο να αντιμετωπίσει τον ασθενή σαν φορέα μιας ασθένειας. Θεραπεύει τον ασθενή και όχι μόνο την ασθένεια.

Τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα έχουν φυσική προέλευση.

Προέρχονται κατά κύριο λόγο από φυτά και δευτερευόντως από ορυκτά. Τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν πρέπει να ταυτίζονται με τα φυτοθεραπευτικά  σκευάσματα, τα βότανα, ούτε βέβαια με τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία. Πρόκειται για φάρμακα με ισχυρή θεραπευτική δράση.

Δεδομένου του τρόπου παρασκευής τους, που περιλαμβάνει εξαιρετικά μεγάλες αραιώσεις, τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι τελείως ασφαλή, μη τοξικά και δεν προκαλούν κανενός είδους εθισμό. Δεν επιφέρουν  παρενέργειες και δίδονται με ασφάλεια σε νεογνά, βρέφη, παιδιά, εγκύους ή θηλάζουσες γυναίκες, βαρέως  πάσχοντες ή ανοσο-κατασταλμένους ασθενείς.

Τέσσερα είναι τα βασικά θεραπευτικά πλεονεκτήματα της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής:

  1. Η θεραπεία στοχεύει στη μόνιμη ίαση και όχι στην ανακούφιση των συμπτωμάτων. Επιτυχημένη Ομοιοπαθητική θεραπεία σημαίνει την έλλειψη της ανάγκης για περαιτέρω χορήγηση φαρμάκων, είτε συμβατικών είτε Ομοιοπαθητικών για το συγκεκριμένο πρόβλημα.
  2. Η Ομοιοπαθητική Ιατρική δρα θεραπευτικά σε όλα τα επίπεδα του οργανισμού, σωματικό αλλά και ψυχο-διανοητικό, επιφέροντας μια ισορροπία που δύσκολα επιτυγχάνεται με την βιοχημική δράση των συμβατικών φαρμάκων.
  3. Η θεραπεία της Ομοιοπαθητικής είναι εξατομικευμένη. Ο Ομοιοπαθητικός ιατρός λαμβάνοντας πάντα υπόψη του τη συμβατική διάγνωση της ασθένειας, υπεισέρχεται σε μία εξατομικευμένη διάγνωση και αντιμετώπιση που συνιστά και την ασφαλιστική δικλείδα της επιτυχούς θεραπείας.
  4. Η θεραπεία της Ομοιοπαθητικής είναι  ακίνδυνη, χωρίς παρενέργειες ή αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα. Χορηγείται με ασφάλεια σε νεογνά, βρέφη, παιδιά, εγκύους και θηλάζουσες γυναίκες, αλλεργικά άτομα, ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς. Η Ομοιοπαθητική θεραπεία είναι εξατομικευμένη, ήπια, μόνιμη, αποτελεσματική και στερείται παρενεργειών.

Σπύρος Κυβέλλος

Ιατρός Γενικής Ιατρικής, Ομοιοπαθητικός

www.classical-homeopathy.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X