Αρχική / Ειδικοί / Γιατροί / Γυναικολόγοι / Γεώργιος Κρεατσάς
Γεώργιος Κρεατσάς thumbnail

Γεώργιος Κρεατσάς

 


Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας 

 

210 7286353,  210 7217835

Ο κ. Γεώργιος Κ. Κρεατσάς, είναι καθηγητής Μαιευτικής –Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής της Β΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής στο «Αρεταίειο» Νοσοκομείο. Έλαβε το Πτυχίο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1972 και το 1975 αναγορεύθηκε Διδάκτωρ της ίδιας Σχολής. Τρία χρόνια αργότερα εξελέγη Λέκτορας της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Μαιευτήριο«Αλεξάνδρα».

Στο διάστημα από το 1980 έως το 1981 εξειδικεύτηκε στην Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία και στην Επανορθωτική Γυναικολογική Χειρουργική στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, Buffalo N.Y., (Η.Π.Α.), και  στα Νοσοκομεία: Queens Charlotte’s  και Chelsey του Λονδίνου, με Διευθυντή  τον διεθνούς φήμης  αείμνηστο, Kαθηγητή  Sir J Dewhurst.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το 1982, εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής της Μαιευτικής – Γυναικολογίας στην Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Μαιευτήριο  «Αλεξάνδρα» όπου ίδρυσε και λειτούργησε  το πρώτο στην Ελλάδα, και από τα λίγα διεθνώς, «Ιατρείο Παιδικής-Εφηβικής Γυναικολογίας και Επανορθωτικής Χειρουργικής» – το ιατρείο προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του προς το κοινό  στο «Αρεταίειο».  Από τις κύριες προσπάθειες του Καθηγητού κ.Κρεατσά  (ήδη από το 1982), καθώς και των συνεργατών του από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού ήταν -και είναι-  η ενημέρωση των νέων σε θέματα Διαφυλικών Σχέσεων και Αναπαραγωγικής Υγείας με επισκέψεις και ομιλίες σε εκατοντάδες Σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Από το 2001 έως το 2003 διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2003 έως το 2007Πρόεδρος της ίδιας Σχολής. Το 2006 εξελέγη και υπηρέτησε ως Αντιπρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για την τετραετία 2006 – 2010και Πρόεδρος του Ευγενιδείου Νοσοκομείου.

 

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X