Δίαιτα και Αστρολογία: Συντονίσου με τις φάσεις της Σελήνης και χάσε κιλά

Σκέφτεσαι να αρχίσεις δίαιτα; Αν έχεις φορτωθεί κάποια επιπλέον κιλά, που σε βαραίνουν ακόμα περισσότερο στη σκέψη πώς ήρθε το καλοκαίρι. Αν έχεις επανειλημμένα προσπαθήσει να χάσεις βάρος αλλά αποθαρρύνεσαι και σταματάς. Αν η δίαιτα σου ξεκινά διαρκώς «από Δευτέρα» και τελειώνει… την Τρίτη, δοκίμασε έναν διαφορετικό τρόπο να αδυνατίσεις: Συντονίσου με τις φάσεις της Σελήνης!

Πώς η Αστρολογία και η Σελήνη μπορεί να μας βοηθήσει στη δίαιτα;

Μα, τι σχέση μπορεί να έχει η Σελήνη με τη δίαιτα, ίσως να αναρωτηθείς. Κι όμως, αρκεί να αναλογιστείς πώς η έλξη της επηρεάζει τα νερά στον πλανήτη μας, δημιουργώντας το φαινόμενο της παλίρροιας. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 60%-70% από νερό (ένα ποσοστό που βέβαια μειώνεται όσο γερνάμε) και είναι επόμενο τα κύτταρά μας να δέχονται την επιρροή της. Όπως τη δέχονται και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων των φυτών, που κι εκείνα περιέχουν τους χυμούς τους.

Είναι γνωστό και όλες οι στατιστικές συμφωνούν ότι τις μέρες της Πανσελήνου υπάρχει αύξηση επιθέσεων, εγκληματικών πράξεων, φόνων και αυτοκτονιών. Πολλοί από εμάς, ακόμα κι αν δεν γινόμαστε… λυκάνθρωποι, αισθανόμαστε κάπως περίεργα όχι μόνο τη νύχτα του γεμάτου φεγγαριού αλλά και μια-δυο μέρες πριν και μετά από αυτήν. Οι επιστήμονες δίνουν μια πιθανή εξήγηση ότι επειδή ο εγκέφαλός μας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (70%), η σεληνιακή έλξη επηρεάζει τους εγκεφαλικούς νευρώνες και κατ’ επέκταση τη συμπεριφορά.

Όμως, η επιρροή της Σελήνης στον οργανισμό δεν περιορίζεται στη διάρκεια της Πανσελήνου. Ο δορυφόρος της Γης, καθώς περνά τις φάσεις του, από τη γέμιση στη χάση και πάλι στη γέμιση, επιδρά στον οργανισμό μας με διαφορετικούς τρόπους. Ευνοεί και εμάς για φάσεις «γεμίσματος» και φάσεις «αδειάσματος», σε μια κυκλική εναλλαγή. Και είναι καλό να εναρμονιστούμε με αυτές, ώστε να λειτουργεί καλύτερα ο μεταβολισμός μας και να πετύχουμε την απόκτηση και τη διατήρηση του βάρους που επιθυμούμε.

Η δίαιτα στο «γέμισμα» και στο «άδειασμα» της Σελήνης

Όσο γεμίζει η Σελήνη, δηλαδή στο 1ο και στο 2ο τέταρτό της, από τη Νέα Σελήνη στην Πανσέληνο, είναι η κατάλληλη περίοδος για να ενισχύσουμε κι εμείς τα αποθέματά μας, τρέφοντας και τονώνοντας τον οργανισμό μας. Τότε το σώμα έχει περισσότερο την τάση να μαζεύει και να αποθηκεύει. Αυτό σημαίνει ότι, αν ήδη έχεις κάποιο θέμα με τα κιλά σου, θα πρέπει να δείχνεις περισσότερη προσοχή, γιατί και παχαίνεις ευκολότερα και αδυνατίζεις δυσκολότερα. Το τελευταίο έχει μεγάλη σημασία, αν ήδη βρίσκεσαι σε δίαιτα. Λάβε το υπόψη για να μην αποκαρδιώνεσαι βλέποντας τη ζυγαριά «κολλημένη» παρά τις προσπάθειές σου. Κάνε υπομονή, συνέχισε τη δίαιτα και η διαδικασία θα… ξεμπλοκαριστεί, όταν η Σελήνη περάσει στη χάση.

Η Πανσέληνος μπορεί να σου εντείνει ακόμα περισσότερο τη σωματική αίσθηση του «φουσκώματος», αλλά και να σε κάνει να νιώθεις μια κάποια αποκαρδίωση και ματαιότητα. Μην τα παρατήσεις όμως. Φρόντισε στη διάρκειά της να τρως ελαφρύτερα, κυρίως σαλάτες και φρούτα, αλλά και να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου πίνοντας πολλά υγρά: γύρω στα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και φυσικούς χυμούς, τσάγια από βότανα, καφέ χωρίς καφεΐνη. Μετά περνάς στο διάστημα όπου όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

Πραγματικά, στο 3ο και 4ο τέταρτο, από την Πανσέληνο στη Νέα Σελήνη, ο οργανισμός έχει τάση να αποβάλλει, να ξεφουσκώνει, να αποτοξινώνεται. Έτσι, ακόμα κι αν εξακολουθείς να τρως τις ίδιες ποσότητες, χάνεις περισσότερο βάρος. Μπορεί όμως να παρατηρήσεις ότι ακόμα και η όρεξή σου περιορίζεται κάπως, πράγμα που θα διευκολύνει ακόμα περισσότερο τη δίαιτά σου. Και είναι καλύτερα να διαλέγεις αυτό το διάστημα, όταν θέλεις να ξεκινήσεις την προσπάθειά σου για απώλεια κιλών, ώστε να αρχίσει γρηγορότερα το «ξεφούσκωμα».

Παρόλο που η Νέα Σελήνη θεωρείται κατάλληλη για τα καινούργια ξεκινήματα, απόφυγε να αρχίσεις τη δίαιτά σου εκείνη τη μέρα, γιατί αμέσως μετά ακολουθεί το δεκαπενθήμερο της γέμισης του φεγγαριού, που δεν θα σε βοηθήσει. Προτίμησε λοιπόν να έχεις ξεκινήσει νωρίτερα. Αξιοποίησε την ενέργεια της Νέας Σελήνης, για να εντάξεις ενδεχομένως κάποιες αλλαγές στη δίαιτά σου και να ξεκινήσεις κάποιο είδος σωματικής άσκησης, που δεν πρέπει να ξεχνάς ότι είναι κι εκείνη απαραίτητη για να χάσεις βάρος γρήγορα και υγιεινά.

Οι διελεύσεις του φεγγαριού έχουν σημασία για την επιτυχία της δίαιτας

Σημασία όμως για την επιτυχία μιας δίαιτας έχουν και οι διελεύσεις της Σελήνης. Μπορεί να έχεις προσέξει κι εσύ ότι ορισμένες μέρες, άσχετα από τις φάσεις της Σελήνης, ό,τι τρως σε φουσκώνει ή και σε παχαίνει περισσότερο. Αυτό γίνεται επειδή επηρεαζόμαστε και από τα ζώδια από τα οποία περνά κάθε φορά η Σελήνη. Όταν λοιπόν εκείνη βρίσκεται σε ζώδια του Νερού, δηλαδή τον Καρκίνο, τον Σκορπιό και τους Ιχθείς, υπάρχει μια τάση να παίρνεις βάρος, είτε αυτό οφείλεται σε κατακράτηση υγρών είτε σε μερικά επιπλέον γραμμάρια λίπους παραπάνω. Επίσης μπορεί να έχεις… μια λιγούρα και να θέλεις να φας περισσότερο ψωμί και υδατάνθρακες γενικότερα. Πρόσεξε λοιπόν αυτές τις μέρες, να ελέγχεις καλύτερα τη διατροφή σου και να μην υποκύπτεις σε τέτοιες ορέξεις.

Επίσης, αν η Σελήνη περνά από τον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σου, είναι μια φάση που η πεπτική δύναμη του οργανισμού σου βρίσκεται στα χαμηλότερά της, και καλό είναι να μην παραφορτώνεις το στομάχι σου. Προτίμησε ελαφρά και μάλλον «νερουλά» φαγητά, καθώς επίσης φρούτα και λαχανικά.

Οι πιο ευνοϊκές διελεύσεις από ζώδια για να ξεκινήσεις δίαιτα είναι όταν η Σελήνη, πάντα σε χάση, θα βρίσκεται στον Κριό, τον Λέοντα, την Παρθένο, τον Τοξότη ή τον Υδροχόο.

Μια «σεληνιακή» αποτοξίνωση

Άσχετα από το αν κάνεις δίαιτα ή όχι, μπορείς ακόμα να εκμεταλλευτείς την Πανσέληνο και τη Νέα Σελήνη για να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου, να ξεκουράσεις το πεπτικό σου σύστημα αλλά και να «ξεφουσκώσεις». Η βασική ιδέα είναι αυτές τις δυο μέρες του μήνα να αποφύγεις να φας οποιαδήποτε στερεά τροφή. Μόνο θα πίνεις: φυσικούς χυμούς από φρούτα και λαχανικά, ζωμό μέσα στον οποίο θα έχεις βράσει λαχανικά (χωρίς τα λαχανικά!), φρούτα εντελώς υγροποιημένα στο μπλέντερ και ροφήματα από βότανα. Και φυσικά πολύ νερό. Ο καφές και το τσάι επιτρέπονται σε μικρή ποσότητα, αν δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτά. Απαγορεύονται όμως το γάλα, τα οινοπνευματώδη και τα έτοιμα αναψυκτικά. Η ποσότητα όλων αυτών των υγρών πρέπει να φτάνει τουλάχιστον τα 3-4 λίτρα. Δεν θα φας όμως ούτε μπουκιά από κάτι στερεό. Και φρόντισε την επόμενη μέρα να φας ελαφρά, για να μην επιβαρύνεις το στομάχι σου μετά από αυτή τη μέρα «ξεκούρασης» που του χάρισες.

Αν προσέχεις γενικά τη διατροφή σου και στον υπόλοιπο καιρό, θα διαπιστώσεις ότι το ξεφούσκωμα θα εξακολουθήσει και τις επόμενες μέρες, μετά από αυτή την «υγρή» δίαιτα. Και τα αποτελέσματά της δεν φαίνονται μόνο στο σώμα αλλά και στο πρόσωπό σου, καθώς το δέρμα σου, χάρη στην αποτοξίνωση δείχνει πιο υγιές και λαμπερό. Επιπλέον θα σου χαρίσει ενεργητικότητα, μεγαλύτερη πνευματική διαύγεια, καλύτερη διάθεση και ευεξία. Πιθανόν, αν τρως ισορροπημένα, να ανακαλύψεις ότι με αυτό τον τρόπο θα χάσεις βάρος, χωρίς καν να χρειαστεί να κάνεις κάποια αυστηρή δίαιτα.

Παρόλα αυτά, με τη βοήθεια της Σελήνης ή όχι, εκείνο που θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις είναι ότι η απώλεια των κιλών δεν είναι μια προσωρινή προσπάθεια, ένα δυσάρεστο διάλειμμα μετά από το οποίο θα μπορέσεις να ξαναγυρίσεις στις παλιές (κακές) συνήθειές σου του φαγητού. Μόνο αν σου γίνει συνείδηση το να προσέχεις τη διατροφή σου θα καταφέρεις να διατηρήσεις τα καλά αποτελέσματα. Κι αν συντονιστείς με τις φάσεις της Σελήνης αυτό θα γίνει πιο εύκολο.

 

Πηγή: myastro.gr

Σχετικά άρθρα