Δημήτρης Μωραΐτης thumbnail

Δημήτρης Μωραΐτης

  Χειρουργός – ΟγκολόγοςΟ Δρ. Δημήτριος Μωραΐτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στη Γενική Χειρουργική στο New York Medical College, των ΗΠΑ.Στη συνέχεια, εξειδικεύτηκε και εργάστηκε στο τμήμα Χειρουργικής Ογκολογίας Κεφαλής και Τραχήλου στο νοσοκομείο Memorial Sloan-Kettering Cancer της Νέας Υόρκης. Είναι ενεργό μέλος της Αμερικανικής Εταιρίας Κεφαλής – Τραχήλου American Head and Neck Society και εταίρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών (ACS) καθώς και στην Ωτορινολαρυγγολογία στο Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών στο Εδιμβούργο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το επιστημονικό ενδιαφέρον του Δρ. Μωραΐτη επικεντρώνεται στην ενδοκρινολογία και στην ογκολογία Κεφαλής και Τραχήλου. Πιο συγκεκριμένα στη χειρουργική του θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων, των σιελογόνων αδένων (παρωτίδων, υπογναθίων και μικρών σιελογόνων αδένων), της στοματικής κοιλότητας, του λάρυγγα και υποφάρυγγα. Ακόμα ειδικεύεται στην χειρουργική του καρκίνου του δέρματος συμπεριλαμβανομένων και των μελανωμάτων. Πρόσφατα ανάπτυξε μια καινούργια τεχνική ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής του θυρεοειδή και παραθυρεοειδών αδένων σε συνεργασία με κέντρα του εξωτερικού, ενώ αναπτύσει και τη ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική νεοπλασιών της στοματικής κοιλότητας και του στοματοφάρυγγα.

O Δρ. Μωραΐτης συνεργάζεται στενά με μια ομάδα συνεργατών υψηλού επιπέδου που ειδικεύονται στην πλαστική χειρουργική, την ωτορινολαρυγγολογία, την νευροχειρουργική, την ακτινοβολία και την ογκολογία και προσφέρει πολύπλευρη φροντίδα σε όγκους κεφαλής και τραχήλου. Παράλληλα, έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε διεθνή περιοδικά και είναι κύριος ομιλητής σε πολλά διεθνή συνέδρια που αφορούν στο χώρο της Ογκολογίας Κεφαλής-Τραχήλου. Συγχρόνως, συνεχίζει τις ερευνητικές του δραστηριότητες μέσα από την Ελληνική Εταιρεία Μοριακής Έρευνας του Καρκίνου της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X