Σεξουαλικές φαντασιώσεις: Αυτή είναι η πιο… τρελή επιθυμία της γυναίκας!

Λένε ότι στις φαντασιώσεις μας εμπεριέχονται οι πιο μύχιες σεξουαλικές μας επιθυμίες. Μολονότι κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και οι φαντασιώσεις ξεχωριστές, σε κάποιες περιπτώσεις μοιάζουν πολύ και είναι ιδιαίτερα κοινές τόσο για άνδρες όσο και γυναίκες. Η πιο βασική φαντασίωση; Το σεξ με συνάδελφο.

Μάλιστα, σχετική έρευνα που έγινε στη Γαλλία δείχνει ότι το περιβάλλον εργασίας είναι ο πλέον συνηθισμένος χώρος για φλερτ και (κατά συνέπεια) για τη δημιουργία ερωτικών σχέσεων μεταξύ συναδέλφων.

Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι πάνω από το 50% των ανδρών έχει φαντασιωθεί μια συνάδελφό του, ενώ αντίστοιχα το 30% των γυναικών έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. Επίσης, το 30% των ανδρών ελκύεται σεξουαλικά από κάποια συνάδελφο, ενώ μόλις στο 10% των γυναικών συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το 36% των ανδρών που φαντασιώνεται κάποια συνάδελφο αποπειράθηκε να συνευρεθεί ερωτικά μαζί της, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες φτάνει το 27%. Το 19% των συμμετεχόντων έχει ήδη κάνει έρωτα με κάποια συνάδελφό του, ενώ το 5% των συμμετεχουσών έχει κάνει το ίδιο.

Τι ακριβώς, όμως, ισχύει για τις φαντασιώσεις; Πρέπει να προσπαθούμε να τις κάνουμε πραγματικότητα; Όχι, λένε οι ειδικοί. Αυτό που υποστηρίζουν είναι ότι οι ερωτικές φαντασιώσεις είναι κυρίως σκέψεις-ερεθίσματα, που πρέπει να τις κρατάμε για εμάς, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις αυτά που φαντασιωνόμαστε είναι εκτός πραγματικότητας. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν εάν προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε τις φαντασιώσεις μας στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανό να μην έχουν καμία σχέση με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας.

Όταν μπαίνουμε στη διαδικασία να πραγματοποιήσουμε μια φαντασίωση, αυτή φεύγει από το επίπεδο της φαντασίωσης και συγκαταλέγεται στην κατηγορία της επιθυμίας. Τέτοια μπορεί να είναι το να δοκιμάσουμε μια νέα στάση στο σεξ ή να «παίξουμε» κάποιο ερωτικό παιχνίδι με τον/τη σύντροφό μας.

Σίγουρα, πάντως, το να έχουμε φαντασιώσεις είναι κάτι που υποδηλώνει σεξουαλική υγεία και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τις… κάνουμε στην άκρη και να προσπαθούμε να τις καταπιέσουμε.

Με πληροφορίες από e-sante.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

«Μύθοι» και αλήθειες για τις ονειρώξεις στη γυναίκα

Πώς θέλουν οι άντρες τη γυναίκα στο κρεβάτι;

Σχετικά άρθρα