Τόμας Μαρκλ: απαιτεί συνάντηση με τη βασίλισσα Ελισάβετ!

Έπειτα από την ηχηρή απουσία του από τον βασιλικό γάμο που μονοπώλησε τα media του Μαΐου και λίγο μετά τη συνέντευξη του στην εκπομπή Good Morning Britain του ITV στην οποία δήλωσε μετάνοια και ευγνωμοσύνη στον Κάρολο ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνει ανοιχτή επίθεση στη βασίλισσα Ελισάβετ για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τόμας Μαρκλ, πεθερός του πρίγκιπα Χάρι της Βρετανίας, δήλωσε ότι εάν η βασίλισσα Ελισάβετ συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον ερχόμενο μήνα, θα πρέπει να βρει χρόνο για να συναντηθεί και με τον ίδιο αναφέρει ο ιστότοπος TMZ.

Διατυπώνοντας μια θέση που πιθανόν να προκαλέσει δυσφορία στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, ο Μαρκλ εμφανίζεται να ασκεί κριτική στην Ελισάβετ, διότι προγραμματίζει να συναντηθεί με τον Τραμπ, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισκεφθεί τη Βρετανία τη 13η Ιουλίου.

“Εάν η βασίλισσα είναι διατεθειμένη να συναντηθεί με τον αλαζόνα και αναίσθητο πρόεδρό μας, δεν έχει καμία δικαιολογία να μην με συναντήσει -ούτε που τον φθάνω στην κακία” είπε ο Τόμας Μαρκλ στον αμερικανικό ιστότοπο.

Ο πατέρας της Μέγκαν δεν παρέστη στον γάμο της για λόγους υγείας, αλλά αποκάλυψε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι ο γαμπρός του του ζήτησε να δώσει μια ευκαιρία στον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τόμας Μαρκλ είπε επίσης ότι η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας τον έβαλε “στον πάγο” μετά τη συνέντευξη.

Όπως υποστηρίζει, δεν έχει μιλήσει με την κόρη του ή οποιονδήποτε άλλο από το βρετανικό παλάτι μετά τη συνέντευξη στο ITV.

Το Λονδίνο προετοιμάζεται

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα συναντηθεί με τη βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Βρετανία τον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στο Λονδίνο, στο Sky News.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης με τη βασίλισσα, ο πρέσβης των ΗΠΑ Γούντι Τζόνσον απάντησε: “Ναι, θα πρέπει να δει την επικεφαλής του βρετανικού κράτους” προσθέτοντας ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι λεπτομέρειες του ταξιδιού του Ρεπουμπλικάνου προέδρου. “Το να συναντηθεί με την Αυτής Μεγαλειότητα είναι το σημαντικότερο, διότι είναι η αρχηγός (του βρετανικού) κράτους” ανέφερε στο Sky News.

Η παροχή αστυνομικής προστασίας προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 6,6 εκατομμύρια δολάρια.

Την ίδια ώρα, η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για τις διαδηλώσεις εναντίον του Αμερικανού προέδρου, αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα. Ο Τραμπ είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί το Λονδίνο στις 13 Ιουλίου και αναμένεται να συναντηθεί με την βασίλισσα Ελισάβετ και την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η επίσκεψή του πρόκειται να συγκεντρώσει ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που απαιτούν την παρουσία έως και 10.000 αστυνομικών υποστηριζόμενων από διοικητικούς υπαλλήλους του Σώματος που θα εργαστούν υπερωριακά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Times.

Την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου θα αναλάβουν μονάδες τήρησης της δημόσιας τάξης, αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ερευνητές και υπάλληλοι από άλλες υπηρεσίες που συνδέονται με την ασφάλεια προσώπων, προσθέτει το δημοσίευμα.

Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να διαμαρτυρηθούν στην Αγγλία, τη Σκωτία και αλλού κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα