Νίκος Βαλσαμίδης thumbnail

Νίκος Βαλσαμίδης

 Χειρουργός-Ειδικός στις Λαπαροσκοπικές   επεμβάσειςΟ Νικόλαος Βαλσαμίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο .

Τελείωσε τις σπουδές του στην Ιατρική και  απέκτησε το μεταπτυχιακό του (Master of Health Sciences) στις Επιστήμες Υγείας, στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, στη Δανία, το 1998.Αμέσως μετά άρχισε να εργάζεται ως ειδικευόμενος  στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο του Glostrup στην Κοπεγχάγη και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ελλάδα για να συνεχίσει την εκπαίδευσή του στη Γενική Χειρουργική το έτος 2000.Το ενδιαφέρον του για την λαπαροσκοπική χειρουργική τεχνική, τον έφερε και πάλι πίσω στην Σκανδιναβία, αυτή τη φορά στο Lund και στο Kristianstad της Σουηδίας, όπου απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας και έμεινε συνολικά για 5 χρόνια.

Το 2005 εκπαιδεύτηκε στις εξελιγμένες  εγχειρήσεις  της κοιλιακής χώρας με συμβατικές και λαπαροσκοπικές τεχνικές στο Νταβός της Ελβετίας  και ολοκληρώνοντας την εξειδίκευση του, έγινε ο νεότερος σε ηλικία Consultant Χειρουργός με μόνιμη θέση στο Κεντρικό Νοσοκομείο του Kristianstad.Μετά την αποπεράτωση και έναρξη λειτουργίας της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου EUROMEDICA στη Ρόδου το 2006, δέχτηκε τη θέση του Επιστημονικού Υπεύθυνου ως επικεφαλής χειρουργός του Χειρουργικού Τμήματος.Από το 2003 είναι ελεγκτής ιατρός της SOS International και από το 2010, διευθύνει το Τμήμα Χειρουργικής της Παχυσαρκίας του Νοσοκομείου Mediterraneo στη Γλυφάδα.

Το επαγγελματικό και επιστημονικό του ενδιαφέρον έγκειται στον τομέα των ελάχιστων επεμβατικών χειρουργείων και κυρίως στη λαπαροσκοπική τεχνική. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1000 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές συνεδριάσεις εμπειρογνωμόνων, σε όλη την Ευρώπη, για την αντιμετώπιση της νοσογόνου παχυσαρκίας. Μιλάει άπταιστα ελληνικά, αγγλικά, δανέζικα, σουηδικά και νορβηγικά και κατανοεί τα ολλανδικά και τα γερμανικά. Η ιδιαίτερη αυτή ενασχόληση του με τις λαπαροσκοπικές επεμβάσεις, η γλωσσομάθεια αλλά και η παράλληλη βαθειά γνώση  των ασφαλιστικών ταμείων της Ευρώπης, του έχουν επιτρέψει να είναι πρωτοπόρος στην πραγματική εφαρμογή του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας με πλέον των εκατό ασθενών ετησίως να επισκέπτονται την Αθήνα για να δεχθούν  προγραμματισμένες χειρουργικές θεραπείες.

 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X