Brazilian αποτρίχωση: 6 λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις!

Το καλοκαίρι έρχεται και οι περισσότερες γυναίκες, ενόψει και της εξόδου στην παραλία, προτιμούν την Brazilian αποτρίχωση για το μπικίνι τους. Λίγο το καινούριο μαγιό, που δεν αφήνει και πολλά στη φαντασία, λίγο το ότι θέλουμε να είμαστε μέσα στη μόδα κάνει πολλές γυναίκες να οδηγούνται στο κρεβάτι της αισθητικού για να απαλλαγούν ΕΝΤΕΛΩΣ από τις τρίχες στη συγκεκριμένη περιοχή.

Παρακάτω θα δεις 6 βασικά λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις μετά από αποτρίχωση Brazilian, για να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς και μολύνσεις:

Σεξουαλική επαφή

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αμέσως μετά την αποτρίχωση Brazilian δεν θα πρέπει να έχει σεξουαλική επαφή για τουλάχιστον 24 ώρες. Αυτό συμβαίνει, διότι το δέρμα σου στην περιοχή είναι ήδη ερεθισμένο, οπότε οποιαδήποτε επαφή-τριβή είναι πολύ πιθανό να στο ερεθίσει περισσότερο. Επίσης, επειδή ακριβώς οι πόροι του δέρματος σου είναι ανοιχτοί είναι, επίσης, πολύ πιθανό να πάθεις κάποια μόλυνση.

Ζέστη

Σε κάθε περίπτωση μετά από αποτρίχωση Brazilian θα πρέπει να αποφύγεις οποιαδήποτε επαφή με ζεστό επάνω στο δέρμα της συγκεκριμένης περιοχής. Σάουνα, ζεστό ντους, πισίνα κλπ. απαγορεύονται διότι ο  ερεθισμός σου θα είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Γυμναστική

Μια άλλη πηγή ερεθισμού για τη συγκεκριμένη περιοχή μετά την Brazilian αποτρίχωση είναι και η γυμναστική. Η επαφή του δέρματος με το εσώρουχό σου και η τριβή του σε αυτό, καθώς και ο ιδρώτας που συσσωρεύεται κατά πάσα πιθανότητα θα σου δημιουργήσει κοκκινίλες και φαγούρα.

Σαπούνια και αφρόλουτρα

Εάν αμέσως μετά την αποτρίχωση Brazilian το δέρμα σου έρθει σε επαφή με αρωματισμένα σαπούνια και αφρόλουτρα, τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις ακόμα πιο έντονο ερεθισμό. Καλό θα είναι εάν κι εφόσον πρέπει να καθαριστείς με κάποιον τρόπο να δοκιμάσεις να το κάνεις με μια καλά βρεγμένη πετσέτα.

Στενά ρούχα

Φρόντισε μετά την αποτρίχωση Brazilian να μην φοράς στενά ρούχα, αλλά επίλεξε φαρδιές φόρμες που θα σε κάνουν να νιώθεις πιο άνετα και δεν θα πιέσουν το δέρμα σου τόσο, ώστε να ερεθιστεί.

Με πληροφορίες από santemagazine.fr

Σχετικά άρθρα