5 μυστικά για να μην έχετε σπυράκια!

Όλες θέλουμε να έχουμε λεία και λαμπερή επιδερμίδα χωρίς μαύρα στίγματα πόσο μάλλον σπυράκια… Επειδή είναι καλοκαίρι και το δέρμα μας είναι παντού εκτεθειμένο, σας παρουσιάζουμε μερικά χρηστικά μυστικά για να ξεφορτωθείτε τα απαίσια σπυράκια!

1. Καταρχήν, καθημερινός καθαρισμός προσώπου και σκούπισμα (με διαφορετική πετσέτα από αυτήν που σκουπίζετε τα χέρια σας). Τζελ καθαρισμού μπορείτε να βρείτε στα φαρμακεία (καλύτερα) ή και στα σούπερ μάρκετ.

2. Συχνό peeling, περίπου 1 φορά την εβδομάδα. Με το peeling καθαρίζουν οι πόροι του δέρματος και φεύγουν πολλά μαυράκια. Μπορείτε να αγοράσετε κρέμα για peeling προσώπου  ή να κάνετε αυτοσχέδιο, βουτώντας ένα λεμόνι σε ζάχαρη. Μην ξεχνάτε τελειώνοντας να απλώσετε ενυδατική κρέμα προσώπου.

3. Μια κρέμα που κάνει θαύματα στα σπυράκια είναι η Brevoxyl και μπορείτε να την ζητήσετε από τον φαρμακοποιό σας.

4. Αν θέλετε να καλύψετε ένα σπυράκι, το make up δεν είναι αρκετό, και πολλές φορές φαίνεται άσχημα. Το κόλπο είναι… πράσινο concealer! Ζητήστε το από μαγαζιά με καλλυντικά. Το πράσινο είναι το αντίθετο χρώμα του κόκκινου, οπότε θα καλύψει τέλεια το σπυράκι. Αφού το καλύψετε, αφήστε το 1 λεπτό να στεγνώσει και βάλτε από πάνω το make up.

5. Αν έχετε σκοπό να σπάσετε ένα σπυράκι, να έχετε καθαρά χέρια, να πατάτε με τα δάχτυλα ( και όχι με τα νύχια) και να βάζετε betadine πάνω στο σπυράκι όταν τελειώσετε.

Σχετικά άρθρα