Friend with benefits: Ένα γράμμα στον άνδρα που δεν έπρεπε ν’ αγαπήσω…

Σε είδα ξανά μετά από 10 χρόνια. Τρεις γάμοι και τέσσερα παιδιά είχαν μπει ανάμεσά μας, αλλά εγώ ένιωθα σαν να μην είχε αλλάξει τίποτα. Φυσικά, είχαν αλλάξει πολλά. Έχουμε πατήσει και οι δύο τα 40. Μεγαλώσαμε… Παχύναμε… (εγώ σίγουρα).

Οι μεθυστικές μέρες των 20 έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Οι μέρες που καμία ευθύνη δεν μας κυνηγούσε έχουν χαθεί για πάντα. Ακόμη και αυτό το γεύμα που κανονίσαμε οι δυό μας, έπρεπε να σχεδιαστεί αρκετές μέρες νωρίτερα.

Έχουμε από 2 παιδιά ο καθένας, εσύ απέκτησες και δύο συζύγους – τις οποίες πρέπει να παραδεχτώ ότι ζηλεύω, παρόλο που πότε δεν ήσουν και δεν σε θεωρούσα δικό μου.

Το να είμαστε σε επαφή έγινε πιο εύκολο όταν μπήκε στη ζωή μας το facebook, το οποίο άφηνε ένα παράθυρο ανοιχτό στη ζωή σου. Μπόρεσα να δω τις φωτογραφίες από το γάμο σου, από τη γέννηση των παιδιών σου, από τις ευτυχισμένες μέρες που περνούσες με μία άλλη γυναίκα, που δεν ήμουν εγώ. Δεν ήταν πάντα εύκολο για μένα, παρόλο που η μεταξύ μας σχέση ήταν πάντα ξεκάθαρη.

Αναρωτιέμαι τα νέα παιδιά έχουν ακόμη “friends with benefits”; Φίλους με τους οποίους μπορείς να απολαύσεις το πάθος του έρωτα και την ομορφιά της φιλίας χωρίς καμία απολύτως δέσμευση;

Καταφέραμε για χρόνια να είμαστε μαζί σε αυτή την “εξελιγμένη μορφή σχέσης” και νιώθαμε καλά με τον εαυτό μας που κρατούσαμε έξω από αυτό, που είχαμε, τα συνήθη προβλήματα των δεσμευμένων.

Αλλά εγώ σ’ αγαπάω. Πραγματικά. Σε αγαπούσα από τη πρώτη στιγμή. Σε αγαπούσα όταν έφερνες στο σπίτι, όπου συγκατοικούσαμε, άλλες κοπέλες, στα παπούτσια των οποίων έβαζα διάφορα πράγματα με συνεργό την άλλη μας συγκάτοικο (το ξέρω ήταν ανώριμο…). Σε αγαπούσα όταν έφυγες για να πιάσεις δουλειά σε μία άλλη πόλη και έκλαιγα για μέρες αφότου είχες φύγει. Σε αγαπούσα ακόμη και όταν σηκώθηκες να χορέψεις στο γάμο μου. Σε αγαπούσα ακόμη κι όταν έμαθα για τον δικό σου γάμο.

Κάποια στιγμή μίλησα σε μία φίλη για εσένα και τη σχέση μας, εκείνη με ρώτησε πόσο καιρό ήμασταν μαζί. Θυμάμαι ακόμη την έκφρασή της όταν της είπα ότι ποτέ δεν ήμασταν μαζί, ότι ποτέ δεν βγήκαμε μαζί ένα ραντεβού ή δεν στείλαμε ο ένας στον άλλο μία κάρτα του Αγίου Βαλεντίνου. Ωστόσο, τα πράγματα που έζησα μαζί σου δεν πρόκειται ποτέ να τα κάνω με τον άντρα μου.

Οι ειδικοί λένε ότι αν είσαι τυχερός, θα ερωτευτείς τρεις φορές στη ζωή σου. Έσπασα τους κανόνες με το να αφήσω εσένα να είσαι ένας από τους 3 αυτούς έρωτες. Στη μεταξύ μας σχέση δεν προβλεπόταν κάτι τέτοιο. Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μείνεις στη μετέπειτα ζωή μου ως ένα πιπεράτο αστείο με τις φίλες μου, όχι σαν εκείνος που κάποτε αγάπησα, αλλά έφυγε…

Με πληροφορίες από το Guardian.

 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τα στάδια του έρωτα: Από τη μαγεία στην απομυθοποίηση…

Από τον απίστευτο ρομαντισμό στην κακοποίηση… Μια παγίδα δρόμος!

Σε θέλει ή παίζει μαζί σου; Πώς θα το καταλάβεις;

Σχετικά άρθρα