Κάνω παρέα μαζί του μόνο και μόνο επειδή τον λυπάμαι. Ξέρω πώς είναι να είσαι μόνος…

Έχω απαίσια συναισθήματα και το μυαλό μου δεν μπορεί να ξεκολλήσει γιατί ένα άτομο στη σχολή μου δεν έχει πλέον παρέα… Αλλά εγώ δεν περνάω πολύ καλά με αυτό το άτομο. Όμως επειδή ξέρω πώς είναι να είσαι μόνος, λυπάμαι πολύ.

Τι να κάνω; Βγήκα και κάποια στιγμή μαζί μιας και μου το ζήτησε αλλά δε θέλω κάτι περισσότερο. Δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ γιατί έχω βρεθεί σε ανάλογη κατάσταση και γνωρίζω ότι το αίσθημα της μοναξιάς είναι βαρύ..

Η απάντηση του ειδικού στο ερώτημά σας

Από ό,τι αναφέρετε στην ερώτηση σας, καταλαβαίνω ότι κάνετε παρέα με ένα άτομο με το οποίο δεν σας ταιριάζει αλλά επειδή είναι μόνο του και το λυπάστε και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην περνάτε καλά και να νιώθετε άσχημα γι΄ αυτά σας τα συναισθήματα.

Όλη αυτή η κατάσταση μου θυμίζει φαύλο κύκλο και σαν να έχετε παγιδευτεί μέσα σ’ αυτόν. Θεωρώ ότι το να πείτε σ΄ αυτό το άτομο την αλήθεια, θα σας ανακουφίσει και θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Δεν πιστεύω ότι είναι κακό ή λάθος το να παραδεχτούμε ότι δεν ταιριάζουμε με ένα άτομο ούτε μπορούμε να νιώθουμε άσχημα για το αν ένα άτομο είναι μόνο του αφού φέρει και αυτό την ευθύνη της κατάστασης και του εαυτού του.

Ειρήνη Χατζησωτηράκη

Ψυχολόγος- Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία

6973548377

Επίσημη σελίδα fb: Ειρήνη Χατζησωτηράκη

Σχετικά άρθρα