Παιδί και διαζύγιο: Μένω με τη μητέρα μου αλλά θέλω να μετακομίσω στον πατέρα μου. Πώς να το διαχειριστώ;

Τον τελευταίο καιρό με προβληματίζει ένα θέμα. Θέλω να μετακομίσω μόνιμα στον πατέρα μου μιας και οι γονείς μου έχουν χωρίσει εδώ και 5 χρόνια. Σκέφτομαι λοιπόν να μετακομίσω στον πατέρα μου τώρα το καλοκαίρι, ώστε να έχω χρόνο να προσαρμοστώ στη νέα μου γειτονιά, να γνωρίσω παιδιά στην ηλικία μου και να κάνω παρέες. Σκέφτομαι όμως ότι θα χάσω την καθημερινή επαφή μου με τους φίλους μου που είναι δύσκολο για εμένα.

Ο λόγος που θα ήθελα να μετακομίσω στο σπίτι του πατέρα μου και να φύγω από της μητέρας μου δεν είναι τόσο σοβαρός κλπ. Απλώς νιώθω πιο άνετα με τον πατέρα μου.

Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνετε τι θα μπορούσα να κάνω (το σπίτι του πατέρα μου είναι 20 λεπτά μακριά από το σχολείο μου και δεν θα μπορούσα να έρχομαι από τόσο μακριά κάθε μέρα).

Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχολόγος Μάριος Παππάς

Το καλό είναι ότι δείχνεις ήδη αποφασισμένος να κάνεις αυτή τη μετακόμιση και ότι έχεις στο μυαλό σου και καλούς λόγους να το κάνεις όπως αναφέρεις. Το ότι μπορείς να επιλέξεις και ότι δεν υπάρχουν και σοβαροί λόγοι στη σχέση σου με την μητέρα σου είναι πολύ καλό, καθώς το βασικότερο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να μην διαταραχθούν οι σχέσεις σου με την οικογένεια σου.

Οπότε για να εξασφαλιστεί αυτό καλό θα ήταν να κάνετε μια κουβέντα όλοι μαζί σαν οικογένεια.

Πάντα μια αλλαγή στη ζωή μας όπως είναι και η μετακόμιση είναι λογικό να μας απασχολεί και να μας ανησυχεί καθώς χάνουμε τη ρουτίνα μας, φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Το ότι σκέφτεσαι να κάνεις αυτήν την αλλαγή τώρα πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά είναι θετικό,γιατί όπως κι εσύ σωστά αναγνωρίζεις θα σου δώσει χρόνο να προσαρμοστείς,να γνωρίσεις καινούριους φίλους και όλη αυτή η μετάβαση να είναι αρκετά πιο ομαλή για σένα.

Μάριος Παππάς

Ψυχολόγος

[email protected]

 

Σχετικά άρθρα