Παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: το κατάλληλο σχολικό βοήθημα για το μάθημα της Ιστορίας

“Κάθε παιδί είναι μοναδικό και μαθαίνει με διαφορετικό τρόπο”. Σε αυτό το σκεπτικό βασίζεται το σχολικό βοήθημα ειδικής αγωγής για το μάθημα της Ιστορίας της Γ’ Δημοτικού με συγγραφέα τη Μαρίνα Μαρηλιάνα Καρακωνσταντάκη.

Στόχος του είναι να βοηθήσει τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να κατανοήσουν το μάθημα με τον δικό τους τρόπο και ρυθμό. Σε αυτό το εκπαιδευτικό “ταξίδι” μπορούν να του συνοδεύσουν δάσκαλοι και γονείς, κάνοντας χρήση αυτού του σημαντικού εκπαιδευτικού εργαλείου!

Το βιβλίο στηρίζεται στο απλό και περιεκτικό κείμενο και τη λιτή εικονογράφηση, για να είναι πιο προσιτό στα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αλλά και στους συμμαθητές τους!

Παράλληλα, προσφέρει πλήθος καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, συντελώντας έτσι στην καλύτερη ανάπτυξη της επικοινωνίας αλλά και στην καλύτερη κατανόηση της ύλης του μαθήματος! Μάλιστα στην εισαγωγή του βιβλίου, η συγγραφέας Μαρηλιάνα Καρακωνσταντάκη παραθέτει τις… Οδηγίες Χρήσεως του βοηθήματος, που θα προσανατολίσουν τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς τους να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το συγκεκριμένο εργαλείο. Στο τέλος των οδηγιών υπάρχει ο κατάλογος με τα… συνοδευτικά υλικά που θα… εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική εμπειρία.

Ανάμεσα σε άλλα, θα χρειαστείτε ξυλομπογιές, γκλίτερ, πλαστελίνη, κόλλα, ψαλίδι και πέρα και πάνω απ’ όλα ΦΑΝΤΑΣΙΑ, τη δική σας και του παιδιού σας!

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα… φανταστικό ταξίδι στον κόσμο της ιστορίας, με πολύ παιχνίδι, ζωγραφική και αυτοσχεδιασμούς!

Το βοήθημα αυτό είναι πολύτιμο για τα παιδιά αυτά ενώ έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να τα βοηθήσει να αναπτύξουν και να διαχειρίζονται τις συμπεριφορές και τα συναισθήματά τους, μειώνοντας το άγχος και βελτιώνοντας την αυτοεκτίμησή τους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

 

Σχετικά άρθρα