Τζέσυ Παπουτσή: Η ηθοποιός με το τρανταχτό γέλιο – Οι δύο γάμοι, το δυστύχημα που την συντάραξε και η λατρεία για τον γιο της

Το χαρακτηριστικό γέλιο της Τζέσυ Παπουτσή σίγησε για πάντα την Κυριακή 1η Ιουλίου… Επί 62 ημέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» δίνοντας τη μάχη με το μηνιγγίωμα. Όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος αλλά και το κοινό που την έβαλε στην καρδιά του είναι συγκλονισμένοι με τον χαμό της ηθοποιού. Η τελευταία εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα δεν οδήγησε στα αποτελέσματα που όλοι ήλπιζαν.
Μπορεί η Τζέσυ Παπουστή να είχε μοιραστεί το πρόβλημά της υγείας της με τον κόσμο αλλά κανείς δεν πίστευε ότι ο αγαπημένος μας «χάνιμπαλ» θα έφευγε για πάντα. Ίσως γιατί κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το χαμόγελο που χάριζε απλόχερα σε όλους θα μπορούσε να «χαθεί» τόσο γρήγορα.

 tzesy-papoytsh

Η καλλιτεχνική πορεία της Τζέσυ Παπουτσή

Μπορεί η Τζέσυ Παπουτσή να έγινε ευρύτερα γνωστή από τους πολύ χαρακτηριστικούς ρόλους που έπαιξε στην τηλεόραση ωστόσο η πορεία της δεν αρχίζει και τελειώνει εκεί. Η γέννημα θρέμμα Αθηναία ηθοποιός εργάστηκε για πάνω από είκοσι χρόνια στο Εθνικό Θέατρο και ¨έφαγε¨ 37 χρόνια από τη ζωή της πάνω στο σανίδι κι αυτό φαίνεται και στις τηλεοπτικές της ερμηνείες. Η Τζέσυ Παπουτσή είναι από τις ηθοποιούς που μπορεί να μην ήταν ποτέ το πρώτο όνομα αλλά πάντα κέρδιζε το κοινό και τις εντυπώσεις καθιστώντας κάποιους ρόλους αξεπέραστους. Κανείς δεν θα ξεχάσει την εκνευριστική γειτόνισσα από το «Πάτερ Ημών», τον ¨χάνιμπαλ¨ από τους Στάβλους της Εριέτας Ζαϊμη και την κα Κόλλια από «Κόκκινο Δωμάτιο» που μοίραζε απλόχερα τις ψεύτικες αποβολές… Φυσικά αυτά είναι κάποια από τα σήριαλ που έκανε την εμφάνισή της και άφησε το δικό της προσωπικό στίγμα.

tzesy-papoytsh-me-synadelfous

Άλλες δημοφιλείς σειρές που την καθιέρωσαν ήταν το «Safesex», οι «7 θανάσιμες πεθερές», το «Εμείς κι εμείς», οι «Δύο Ξένοι» κ.ά. Δεν λείπουν από την καριέρα της και οι κινηματογραφικές ερμηνείες όπως για παράδειγμα στις ταινίες του Βασίλη Βαφέα «Ανατολική Περιφέρεια» (1979) και «Ρεπό» (1982), στο «Safe Sex» των Ρέππα – Παπαθανασίου (1999), στο «Βίτσια γυναικών» του Νίκου Ζερβού (2000) και στο «Ροζ ολοταχώς» του Δημήτρη Γιαζουτζάκη (2001). Η καριέρα της μετρά επίσης πολλές τηλεταινίες.

Ο γάμος της με τον Θάνο Καληώρα

Μπορεί η Τζέσυ Παπουτσή να πίστευε ότι τελικά σημασία έχει η ζωή που χτίζεις έξω από τη δουλειά σου ωστόσο τόσο ο πρώτος της γάμος όσο και ο δεύτερος έγιναν με ανθρώπους του χώρου. Πρώτος της άντρας και πατέρας του μονάκριβου γιου της υπήρξε ο Θάνος Καληώρας. Για περίπου 10 χρόνια κράτησε ο γάμος τους που έληξε αφήνοντας μία όμορφη φιλία πίσω τους. Μπορεί να ακούγεται παράξενο σε πολλούς όμως οι δυο τους διατήρησαν μία άριστη σχέση τόσο για χάρη του παιδιού τους αλλά και επειδή εκτιμούσαν βαθιά ο ένας τον άλλο…

Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος που έχει μιλήσει στο παρελθόν ο Θάνος Καληώρας για την Τζέσυ:

«Με την Τζέσυ Παπουτσή έχουμε καταπληκτικές σχέσεις. Είμαι δίπλα της και κοντά της, όπως είναι και αυτή δίπλα μου και κοντά μου. Γνωριστήκαμε στο Εθνικό. Εκεί παντρευτήκαμε, εκεί κάναμε το παιδί μας… Μετά από δέκα χρόνια χωρίσαμε… Είναι δύσκολο πράγμα, γιατί η Τζέσυ είναι ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος, δοτικός άνθρωπος, μου προσέφερε πάρα πολλά πράγματα στη ζωή μου, τα αγάπησα όπως αγάπησε κι αυτή τα δικά μου… Από εκεί και πέρα τελείωσε όλο αυτό το πράγμα, καλώς ή κακώς τελείωσε. Υπήρξε ένα πολύ μικρό διάστημα απομόνωσης του ενός από τον άλλον. Εγώ δεν έφυγα ποτέ από το παιδί μου. Αγόρασα ένα σπίτι που ήταν 200 μέτρα από το σπίτι της Τζέσυ και είχα το παιδί μου σχεδόν κάθε μέρα στο σπίτι. Τα μετέπειτα χρόνια έχουμε αυτή την καταπληκτική σχέση.».

https://www.youtube.com/watch?v=N0mp_bw8GmA

Μάλιστα όπως και οι δύο παραδέχονταν πάντα συνέχιζαν να κάνουν παρέα και μετά τον χωρισμό τους. Η αγάπη που είχε μάλιστα η Τζέσυ για την καινούριο σύντροφο του πρώην άντρα της αφήνει άφωνους τους πάντες. Μπορεί συχνά να έπαιζε δύστροπους χαρακτήρες ωστόσο η καλοσύνη που είχε μέσα της διαγραφόταν στο χαμόγελό της…
Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Θάνος Καληώρας ήταν εκείνος που της χάρισε τον γιο της Γιώργο. «Ο γιος μου είναι το μόνο καλό πράγμα που έχω κάνει στη ζωή μου» είχε πει σε συνέντευξή της. Μπορεί να ήταν από τις μανάδες που λάτρευε τον γιο της όμως δεν ήταν η κλασική ελληνίδα μάνα. Προτιμούσε να είναι φίλοι με τον γιο της αλλά και με τις…¨νύφες¨ της. Με τη σύντροφο του γιου της διατηρούσε άριστες σχέσεις αφού όπως πίστευε ακράδαντα ο σκοπός των παιδιών είναι να φτιάχνουν τη ζωή τους και όχι να μένουν για πάντα στο πλάι των γονιών τους.

tzesy-papoytsh-giannhs-manios-2

Ύστερα ήρθε στη ζωή της ο Γιάννης…

Αυτό που έλεγε η Τζέσυ για τον δεύτερο της άντρα, Γιάννη Μάνι ,ήταν ότι ήταν ο σύντροφος που όλοι θα ήθελαν δίπλα τους. Η έγνοια που έχει για τους άλλους ανθρώπους είναι αυτό που τη γοήτευε… Όπως έλεγε αν θέλεις να κρύψεις την προσωπική σου ζωή μπορείς να το καταφέρεις ακόμη και αν είσαι τόσο αναγνωρίσιμος. Την άποψή της αυτή την απέδειξε όταν κατάφερε να παντρευτεί κρυφά τον αγαπημένο της στα Σκόπια. Θέλοντας να προστατέψει τους αγαπημένους της ανθρώπους επέλεξε να κάνει πολιτικό γάμο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τα Σκόπια τα επέλεξε γιατί εκεί είχε πάρει μετάθεση η φίλη της που έγινε και κουμπάρα της. Στο γάμο ήταν μόνο η πρέσβης, οι δύο κουμπάροι και ο γιος της.

 tzesy-papoytsh-giannhs-manios

Για εκείνη ο γάμος ήταν μία τυπική διαδικασία άλλωστε αφού το σημαντικό είναι να ταιριάζεις με έναν άνθρωπο και να τον νοιάζεσαι. Η αγάπη που μοιραζόταν με τον Γιάννη Μανιό ήταν εμφανής και τα 24 χρόνια που μοιράστηκαν το ταξίδι της ζωής.

 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι λένε οι συνάδελφοί της για τη Τζέσυ Παπουστή:

https://www.youtube.com/watch?v=YYxPoCXLO0Q

Το δυστύχημα που έντυσε την Τζέσυ στα μαύρα

Μία τραγική στιγμή στη ζωή της Τζέσυ Παπουτσή και του Γιάννη Μάνιου ήταν το δυστύχημα που συνέβη το 2012 στο στο 11ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας- Άμφισσας. Είναι από τις ειδήσεις που ακούς στην τηλεόραση και δεν μπορείς να πιστέψεις ότι μία τέτοια τραγωδία συνέβη. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν δικό σου άνθρωπο. Εκείνο το μεσημέρι έχασε τη ζωή της η αδερφή του Γιάννη Μανιού μαζί με τον σύζυγο και τα δυο τους παιδιά 11 και14 χρόνων … Δύσκολο να χωρέσει ο νους μία τέτοια τραγωδία. Η αδερφή του Γιάννη Γεωργία ήταν λέκτορας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έμενε στην Ιτέα Φωκίδας με την οικογένειά τους. Το πλήγμα ήταν βαρύ τόσο για τον Γιάννη όσο και για την Τζέσυ. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που η Τζέσυ εμφανιζόταν με μαύρα. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει ως ένδειξη αγάπης προς το σύζυγό του και την απώλεια που βίωσε.

 tzesy-papoytsh-2

Το πρόβλημα υγείας που την πήρε μακριά

Η Τζέσυ Παπουτσή βρέθηκε αντιμέτωπη με την αρρώστια για πρώτη φορά το 2011. Τότε χειρουργήθηκε σε νοσοκομείο της Σκωτίας και είχε αποδειχθεί καλοήθες το μηνιγγίωμα στο κεφάλι. Συγκίνηση προκαλεί η εξομολόγησή της ότι το έκρυψε από τον κόσμο επειδή δεν ήθελε να τους στεναχωρήσει. Άλλωστε η Τζέσυ είχε μάθει να χαρίζει μόνο γέλιο στον κόσμο… Αυτό το γέλιο που κατάφερε τελικά να σβήσει από το πρόσωπό της λίγες ημέρες ύστερα από τη δεύτερη εγχείρηση στον εγκέφαλο.

Η αγάπη του κόσμου δεν θα σβήσει ποτέ…

Αυτό που δεν μπορεί να σβηστεί είναι η αγάπη που δέχτηκε όλα αυτά τα χρόνια από τον κόσμο αλλά και από τους συναδέλφους της που λένε το τελευταίο αντίο μέσα από τα social media. Η Τζέσυ Παπουτσή επηρεαζόταν και υπολόγιζε αυτή την αγάπη. Σε συνέντευξή της είχε εκφράσει τη συγκίνησή της για την κίνηση μίας θαυμάστριάς να της χαρίσει μία εικόνα με ένα φωτάκι επειδή είχε παραδεχτεί δημόσια ότι φοβόταν το σκοτάδι.

Αυτή ήταν η Τζέσυ Παπουτσή. Ένας άνθρωπος που φοβόταν το σκοτάδι και χάριζε στον κόσμο απλόχερα το γέλιο και το φως…

Σχετικά άρθρα