Μακαρονάδα με σπαγγέτι ολικής αλέσεως και τόνο

Μία γρήγορη μακαρονάδα ιδανική για το καλοκαίρι! Τα σπαγγέτι ολικής αλέσεως δίνουν έναν άλλο χαρακτήρα στο πιάτο ενώ ο τόνος όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται το απογειώνει! Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!

 

Συστατικά

240γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
2 Κ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 Κ σκόρδο
2 αντσούγιες
400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
180γρ. τόνο σε νερό
2 Κ λεπτές φέτες βασιλικού

 

Βήματα

Βήμα 1

Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για να βράσει. Μαγειρεύετε τα σπαγέτι, ανακατεύοντας 9 έως 11 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε το λάδι και το σκόρδο και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό.

Βήμα 3

Προσθέτετε αντσούγιες (αν χρησιμοποιείτε) και θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι και μαγειρεύετε για 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 4

Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε να μαγειρεύετε για ακόμη 8 λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέτετε τον τόνο και μαγειρεύετε μέχρι να ενωθεί με τη σάλτσα. Διαχωρίζετε τα σπαγέτι ομοιόμορφα ανάμεσα σε 4 πιάτα, βάζετε τη σάλτσα και γαρνίρετε με βασιλικό.

 

Πηγή: xrysessyntages.com

Σχετικά άρθρα