Μία γρήγορη μακαρονάδα ιδανική για το καλοκαίρι! Τα σπαγγέτι ολικής αλέσεως δίνουν έναν άλλο χαρακτήρα στο πιάτο ενώ ο τόνος όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται το απογειώνει! Δοκιμάστε την και θα μας θυμηθείτε!
Συστατικά
240γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
2 Κ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 Κ σκόρδο
2 αντσούγιες
400γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
180γρ. τόνο σε νερό
2 Κ λεπτές φέτες βασιλικού
Βήματα
Βήμα 1
Βάζετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό για να βράσει. Μαγειρεύετε τα σπαγέτι, ανακατεύοντας 9 έως 11 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε το λάδι και το σκόρδο και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας για περίπου 1 λεπτό.
Βήμα 3
Προσθέτετε αντσούγιες (αν χρησιμοποιείτε) και θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι και μαγειρεύετε για 30 δευτερόλεπτα.
Βήμα 4
Στη συνέχεια προσθέτετε τις ντομάτες, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και συνεχίζετε να μαγειρεύετε για ακόμη 8 λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέτετε τον τόνο και μαγειρεύετε μέχρι να ενωθεί με τη σάλτσα. Διαχωρίζετε τα σπαγέτι ομοιόμορφα ανάμεσα σε 4 πιάτα, βάζετε τη σάλτσα και γαρνίρετε με βασιλικό.
Πηγή: xrysessyntages.com