Ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση και τα ζώδια

Ο έρωτας χωρίς ανταπόκριση ή διαφορετικά, αγάπη χωρίς ανταπόδωση, με προσδοκίες που συχνά διαψεύδονται, είναι μια συνηθισμένη ιστορία που συναντάμε συχνά στις ανθρώπινες σχέσεις και έχει απασχολήσει σχεδόν όλους μας.

Αστρολογικά, κυρίως ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την πιθανή εμμονή που μας κατέχει, όταν δεχόμαστε πλήγμα στον εγωισμό μας και πρέπει να διαχειριστούμε την απόρριψη.

Έτσι, ο γενέθλιος μας χάρτης, δείχνει τάσεις, και τη ροπή προς επικίνδυνες σχέσεις και δικαιολογεί πιθανή εμπλοκή μας σε μια άνιση συναισθηματική κατάσταση, Γενικά όμως μπορούμε να δούμε πως χειρίζεται το κάθε ζώδιο τον έρωτα χωρίς ανταπόκριση και ποιοι “τυχεροί” από τον ζωδιακό είναι οι πιο ευάλωτοι και ανασφαλείς, με αποτέλεσμα να κολλάνε σε δυσλειτουργικές σχέσεις.

 

Κριός

Οι Κριοι είναι κυνηγοί, άρα θα κυνηγήσουν το αντικείμενο του πόθου τους και θα κάνουν υπερβολές για να κερδίσουν τον/την αγαπημένο/η του. Ωστόσο, σε θέματα απόρριψης, είναι αρκετά εγωιστές και βάζουν όρια στον εαυτό τους. Δεν δέχονται να μπουν σε δεύτερη/τρίτη μοίρα και έτσι προσποιούνται τους αδιάφορους, και τελικά θα αποχωρήσουν- εξαφανιστούν. Γρήγορα θα ψάξουν για τον/την επόμενο/η.

 

Ταύρος

Οι Ταύροι είναι κτητικοί, και δύσκολοι, άρα, άμα χτυπήσει η καρδιά τους, θα είναι δύσκολο να αποδεχτούν την ήττα και την απόρριψη. Συνεχίζουν να επιμένουν, είναι αρκετά πεισματάρηδες και δεν θέλουν να δουν την αλήθεια. Έτσι, περιμένουν στωικά να αλλάξει γνώμη το υποψήφιο ταίρι τους και θα προσπαθήσουν να τον/την μεταπείσουν. Όταν όμως δεχτούν το όχι, δεν επανέρχονται.

 

Δίδυμος

Οι Διδυμοι, είναι χαλαροί, αρκετά παιχνιδιάρηδες με τον έρωτα, έτσι σε πρώτη φάση δεν καταλαβαίνουν το όχι ή την πιθανή απόρριψη. Υποδύονται αρκετά συχνά το τρίτο πρόσωπο ή μπαίνουν σε σχέσεις χωρίς συναίσθημα, και πολλές φορές , παραδόξως, κολλάνε και δεν μπορούν να φύγουν. Γενικά, όμως είναι άτομα που προσαρμόζονται εύκολα και δεν θέλουν δράματα στη ζωή τους.

 

Καρκίνος

Ο Καρκίνοι, είναι εσωστρεφείς, ρομαντικοί, και καθώς είναι δύσκολο να ανοιχτούν, όταν ερωτευτούν, κολλάνε και γίνονται υποχείριο στα χέρια του αγαπημένου/η της. Δένονται με το παρελθόν, δεν μπορούν να ξεχάσουν και φυσικά, εδώ μπορεί να καταλήξουν μόνοι εξαιτίας μιας δυσάρεστης εμπειρίας. Πληγώνονται εύκολα.

 

Λέων

Οι Λέοντες, είναι περήφανοι, αυταρχικοί, και μπορεί, αρχικά να δεχτούν μια άνιση σχέση , αλλά αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ. Δεν ανέχονται να είναι δεύτεροι και η απόρριψη είναι μια λέξη που δεν υπάρχει στον λεξιλόγιο τους. Στο τέλος, πιθανόν και να ειρωνευτούν το άτομο που τους απέρριψε και να προχωρήσουν παρακάτω, χωρίς δεύτερη ματιά. Δεν παραδέχονται την ερωτική ήττα, μα ούτε και στον εαυτό του/της!

 

Παρθένος

Οι Παρθένοι, είναι συντηρητικοί, παλαιών αρχών, και έτσι τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο , περνάνε από το μικροσκόπιο το ταίρι τους και ελέγχουν τα πάθη τους. Συχνά όμως εμπλέκονται σε καταστάσεις περίεργες και έχουν μια κρυφή ζωή. Έχουν όμως απαιτήσεις και έτσι δεν θα μείνουν σε μια σχέση που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Αρκετά ορθολογιστές.

 

Ζυγός

Οι Ζυγοί είναι αρκετά ερωτικοί, αλλά και ανασφαλείς, άρα μπορεί να κολλήσουν σε μια κατάσταση χωρίς συναίσθημα, αλλά αυτό έχει να κάνει με τον ψυχισμό τους και όχι ότι αγαπάνε πολύ βαθιά. Είναι σχετικά ουδέτεροι και βέβαια δεν κάνουν και το πρώτο βήμα. Έτσι, ουσιαστικά, δεν θα χαλάσουν την ζαχαρένια τους και θα φύγουν με την πρώτη ευκαιρία.

 

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί, είναι παθιάρηδες, ζηλιάρηδες και φυσικά η εμμονή και το κόλλημα είναι βασικό στοιχείο της προσωπικότητας τους. Μένουν σε μια σχέση και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να ανατρέψουν την κατάσταση και να κατακτήσουν ψυχη τε και σώματι το υποψήφιο ταίρι τους. Η απόρριψη πονάει και δεν ξεχνιέται ποτέ. Επίσης, πολλές φορές εκδικούνται με υπόγειους τρόπους. Είναι να μη μπλέξεις μαζί τους.

 

Τοξότης

Οι Τοξότες, είναι ανεξάρτητοι, αγαπάνε την ελευθερία τους, και πολλές φορές μένουν σε σχέση χωρίς συναισθηματική ισορροπία, γιατί ουσιαστικά βολεύονται και δεν έχουν ευθύνες, Δεν είναι όμως θύματα, ούτε θα κλάψουν για μια συναισθηματική αποτυχία. Σύνήθως, ψάχνουν νέες εμπειρίες και φεύγουν από το παρελθόν, σχεδόν ατσαλάκωτοι.

 

Αιγόκερως

Οι Αιγόκεροι είναι ρεαλιστές, προσγειωμένοι και αυτό αυτόματα βοηθάει στο να αποδεχτούν γρήγορα την απόρριψη και να αποκλίσουν έναν έρωτα, χωρίς ανταπόδοση. Βέβαια, είναι άνθρωποι της γης, και αυτό σημαίνει ότι κολλάνε και δεν αλλάζουν εύκολα τις προτιμήσεις του. Ωστόσο, θα κάνουν την αυτοκριτική τους και θα φύγουν αργά ..αλλά σταθερά.

 

Υδροχόος

Οι Υδροχόοι, είναι των άκρων, απρόβλεπτοι, αλλά και παγωμένοι, έτσι έχουν στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν σε μια εμμονή, ή σε έναν έρωτα ανικανοποίητο, και να συμπεριφέρονται νευρικά, μια κρύο, και μια ζέστη. Θα κυνηγήσουν τα πάθη τους, θα παλέψουν με την απόρριψη, αλλά ξαφνικά, και χωρίς προειδοποίηση θα αλλάξουν διάθεση και συναίσθημα. Είναι αψυχολόγητοι.

 

Ιχθύς

Οι Ιχθύες είναι λάτρεις του έρωτα, είναι κατ΄εξοχή το ζώδιο που ζεί πλατωνικούς, ανικανοποίητους έρωτες και αναζητούνε πολλές φορές τέτοιες καταστάσεις, γιατί τους αρέσει να πονάνε;; Συχνά είναι τα θύματα, αλλά και ο θύτης. Μια μπερδεμένη κατάσταση , που οδηγεί σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές και πιθανές καταχρήσεις. Έρωτας χωρίς όρια.

 

Πηγή: oroskopos.gr

Σχετικά άρθρα