Πρώην δημοσιογράφος του ΜEGA συγκλονίζει: “Είμαι 61 κιλά με ύψος 1.88”

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο Μιχάλης Λαγάνης στον «αέρα» της εκπομπής «Έχουμε και Λέμε». Ο γνωστός δημοσιογράφος εξομολογήθηκε ότι πάσχει από ψυχογενή ανορεξία.

«Μαμά συγγνώμη. Δεν σου είχα πει τίποτα. Νομίζω κάποια στιγμή έπρεπε να το κάνω. Αυτή τη στιγμή είμαι 61 κιλά. Είμαι 1,88. Έχω υπάρξει και 50 κιλά, έχω υπάρξει και 80 κιλά. Μέχρι το 1999 ήμουν ένας φυσιολογικότατος νέος. Ξαφνικά το 1999 μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις, άρχισαν να συμβαίνουν διάφορα περίεργα» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Άρχισα να ψειρίζω το φαγητό, να παίρνω θερμιδομετρητές. Άρχισα να βλέπω τον εαυτό μου χοντρό. Δείτε πως είμαι τώρα. Πολύς κόσμος συνδέει τη νευρική ανορεξία με την εικόνα της συγχωρεμένης της Νανάς Καραγιάννη και με κάποιους άλλους που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο. Δεν υπάρχει μόνο νευρική ανορεξία».

Ο Μιχάλης Λαγάνης εξήγησε μάλιστα τη διαφορά ανάμεσα στη νευρική ανορεξία και τη ψυχογενή ανορεξία.

«Εγώ συγκεκριμένα σύμφωνα με διάγνωση, έχω ψυχογενή ανορεξία με χρόνια εμμονική διαταραχή. Είμαι σαν ένας χρήστης ναρκωτικών. Αν δεν κάνω τη δόση μου, που είναι να φάω τεράστιες ποσότητες φαγητού. Με έχετε δει μέσα τι τρώω. Αλλά εν αντιθέσει με τους βουλιμικούς που κάνουν εμετό, μετά πρέπει να περπατήσω άπειρα χιλιόμετρα. Αυτή η κατάσταση κρατάει 20 χρόνια».

Σημειώνεται πως τα άτομα με ψυχογενή ανορεξία έχουν μια σαφώς διαταραγμένη εικόνα σώματος και, για το λόγο αυτό, θεωρούν πως είναι υπέρβαρα, ακόμα και όταν όλοι οι άλλοι πιστεύουν το εντελώς αντίθετο. Διακατέχονται από έναν έντονο φόβο αύξησης του σωματικού τους βάρους και, εξαιτίας αυτού, καταφεύγουν συχνά σε προκλήσεις εμέτων, χρήση υπακτικών και έντονη σωματική άσκηση.

Πηγή: star.gr

Σχετικά άρθρα