Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε μόνο στο αυτοκίνητο το παιδί σας, ούτε για 2 λεπτά;

Σας έχει τύχει να έχετε το παιδί στο αμάξι και να πεταχτείτε να πάρετε γάλα από το περίπτερο; Ή να πάτε να πληρώσετε στο βενζινάδικο μέσα στο ταμείο; Ή -ακόμα χειρότερα- να πεταχτείτε στο σουπερμάρκετ για 1-2 πράγματα αφήνοντας το παιδί στο πάρκινγκ; Κακή ιδέα! Ειδικά τώρα το καλοκαίρι!

Οι λόγοι; Εξηγούνται παρακάτω:

  • Μέσα στο αυτοκίνητο αναπτύσσονται τεράστιες θερμοκρασίες με τον ήλιο και τον καύσωνα και αν το παιδί μείνει πολλή ώρα μόνο του μέσα στη ζέστη κινδυνεύει η ζωή του!

  • Ακόμα και λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για να συμβεί το… κακό! Μπορεί κάποιος να σας κλέψει το αυτοκίνητο, μαζί με το παιδί, ειδικά αν δεν έχετε κιόλας κλειδώσει γιατί είστε μερικά βήματα μακριά από το παιδί σας
  • Ένα παιδί δεν μπορεί να προσέχει τον εαυτό του και χρειάζεται σαφώς την επίβλεψή σας. Μπορεί να πάθει το οτιδήποτε! Κι αν το αφήσετε με το αδερφάκι του που θα το προσέχει; Εξαρτάται τι ηλικία είναι το παιδί. Αν είναι κάτω από 10-12 ετών δεν πρέπει να αισθάνεσθε καθόλου ασφαλείς να το εμπιστευτείτε, όσο υπεύθυνο και να ναι!
  • Κι αν κοιμάται; Να το ξυπνήσω; Είναι πολύ ενοχλητικό να ξυπνήσεις ένα νήπιο που κοιμάται μόνο και μόνο για να σε συνοδεύσει στο ταμείο του βενζινάδικου διότι φοβάσαι να το αφήσεις! Ωστόσο, οι ειδικοί συστήνουν ότι και πάλι αυτό είναι ό,τι πιο ασφαλές για το παιδί σου! Και εσύ όταν βλέπεις ότι κοιμάται, απλώς αποφεύγεις να κατέβεις από το αυτοκίνητο και επομένως να το ξυπνήσεις!

Μα υπάρχει περίπτωση να… ξεχάσει κάποιος το παιδί του;

Πρέπει να είσαι πολύ ανεύθυνος για να σου συμβεί. Ή και πολύ κουρασμένος! Φεύγεις για τη δουλειά μαζί με το παιδί για να το αφήσεις στον παιδικό και ξεχνάς να περάσεις από τον παιδικό για παράδειγμα! Έχει συμβεί σε πολύ κόσμο! Γι’ αυτό, επειδή τρέχεις καθημερινά για να προλάβεις τα πάντα, όταν έχεις το παιδί στο αυτοκίνητο και κοιμάται, να έχεις πάντα στο μπροστινό κάθισμα κάποια πράγματα που θα κάνουν αισθητή την παρουσία του: ένα μπιμπερό, ένα κουκλάκι, την τσάντα του…

 

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από mamanpourlavie.com

Σχετικά άρθρα