Ελαφριά σπαγγέτι ολικής με μπολονέζ!

<p><br /> <br /> <strong>Ο σεφ του γνωστού εστιατορίου Dorsia στη Γλυφάδα, Φρέντυ χαρίζει στις αναγνώστριες του boro.gr μια υγιεινή και σπιτική συνταγή με πολύ λίγες θερμίδες και καθόλου συντηρητικά.</strong><br /> <br /> <strong>Υλικά</strong> για 6 άτομα<br /> <br /> 2 πακέτα σπαγγέτι ολικής των 500<br /> <br /> 1 1/2 κιλό κιμά γαλοπούλα (μόνο στήθος)<br /> <br /> 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό<br /> <br /> 3-4 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη<br /> <br /> 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br /> <br /> 3-4 κόκκους μπαχάρι<br /> <br /> Μια σκελίδα σκόρδο προαιρετικά<br /> <br /> Ένα ποτήρι κρασί λευκό<br /> <br /> Μια κουταλιά της σούπας ψιλοκκομένο μαϊντανό<br /> <br /> Αλάτι και πιπέρι<br /> <br /> Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε ζωμό κότας<br /> <br /> <strong>Διαδικασία</strong><br /> <br /> Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τον κιμά γαλοπούλας. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς και να γίνει λευκός. Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε την ντομάτα όπως είναι τριμμένη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε ή νερό ή τον ζωμό κότας και όλα τα υπόλοιπα υλικά (μπαχάρι, σκόρδο, μαϊντανό). Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράζει για 15-20 λεπτά.</p>

Σχετικά άρθρα