Tina Turner: Η Βασίλισσα της Ροκ θρηνεί – Η λάμπρη καριέρα, η ενδοοικογενειακή βία και η αυτοχειρία του πρωτότοκου

Με μία σφαίρα στο κεφάλι. Με την αυτοχειρία του μεγαλύτερου της γιου, Craig Raymond Turner, γράφτηκε η τελευταία, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, σκηνή του δράματος της ζωής της αγαπημένης τραγουδίστριας Tina Turner, η οποία χρειάστηκε να παλέψει για το κάθε τι στη ζωή της. Πάντα να ήταν δυνατή, όμως τώρα… Θα τα καταφέρει τώρα;

Σύμφωνα με το Variety, ο 59χρονος γιος της Tina Turner βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, στο Studio City στην Καλιφόρνια, την Τρίτη το απόγευμα, έχοντας μια πληγή από όπλο στο κεφάλι του. Αν και εκκρεμεί η νεκροψία, οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για αυτοκτονία. Η τραγική ειρωνεία; Η μητέρα του, λίγες ώρες πριν βρεθεί ο γιος της νεκρός, παρακολουθούσε το πριβέ σόου του Giorgio Armani, στην εβδομάδα υψηλής ραπτικής, στο Παρίσι. Τίποτα και κανείς δεν την είχε προειδοποιήσει για το άσχημο παιχνίδι που θα της έπαιζε, για ακόμη μία φορά, η μοίρα…

Ποιος ήταν ο γιος της Tina Turner;

Ο Craig Raymond Turner γεννήθηκε το 1959, ήταν ο πρωτότοκος γιος της δημοφιλούς καλλιτέχνιδας, – η οποία είχε άλλα 3 παιδιά- , και πριν αποφασίσει να βάλει τέλος στη ζωή του, εργαζόταν ως μεσίτης στην κοιλάδα του San Fernando.

https://www.instagram.com/p/BkzHsTjBDFz/

Ήταν ο καρπός του έρωτα της δημοφιλούς τραγουδίστριας, με τον τον Raymond Hill, σαξοφωνίστα της μπάντας Kings of Rhythm. Τότε ήταν μόλις 18 ετών και την φώναζαν ακόμη Anna Mae Bullock. Όταν μίλησε στη μητέρα της για την εγκυμοσύνη της, εκείνη την έδιωξε. Έτσι βρήκε καταφύγιο το σπίτι του Hill, ο οποίο συγκατοικούσε με τον Ike Turner, τον άντρα που έμελε να αποδειχθεί μοιραίος για τη ζωή της Tina.

https://www.instagram.com/p/BkyREGXnT0h/?tagged=tinaturner

Ο Ike Turner υπήρξε ο πρώτος σύζυγος της τραγουδίστριας και μετά το γάμο τους υιοθέτησε τον μικρό Craig. Ωστόσο, η ζωή τους στα χέρια του ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης…

Η Tina Turner έπεσε θύμα κακοποίησης από εκείνον, ενώ ο γιος της Craig υπήρξε μάρτυρας όλης αυτής της βίας. Η Tina Turner σε συνέντευξή της στην Όπρα το 2005 είχε πει: «Έβλεπαν τα μαυρισμένα μάτια. Τα παιδιά του Ike ποτέ δεν αντέδρασαν. Αλλά ο μεγαλύτερος γιος μου, ο Craig, ήταν πολύ συναισθηματικό παιδί. Πάντα κατέβαζε το βλέμμα από θλίψη. Μια μέρα που ο Ike με χτυπούσε, ο Craig χτύπησε την πόρτα και με ρώτησε αν είμαι καλά».

https://www.instagram.com/p/Bk0FLqKAJmc/?tagged=tinaturner

Η απόπειρα της μητέρας του αυτόχειρα

Μπορεί ο κόσμος όταν ακούει το όνομα Tina Turner να φέρνει στο μυαλό του την εικόνα μία λαμπερής σταρ, ωστόσο η λάμψη αυτή, μέχρι το 1978 που ζούσε μάζι με τον Ike Turner, έσβηνε μόλις κατέβαινε από τις μεγάλες σκηνές.

https://www.instagram.com/p/Bkz-d8bAiKY/?tagged=tinaturner

Η παγκοσμίου φήμης σταρ ξυλοκοπήθηκε ανελέητα, ταπεινώθηκε, απειλήθηκε από τον ίδιο της τον άνδρα. Όλη αυτή η βία που υπέστη οδήγησε και την ίδια σε μία απόπειρα αυτοκτονίας…

Αλλά ας πιάσουμε το νήμα της ζωής της από την αρχή…

Η γνωστή και ως «βασίλισσα της Ροκ» γεννήθηκε το 1939 στο Τεννεσί. Το 1956 γνώρισε τον Ike Turner, ο οποίος τότε βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του. Η νεαρή Tina δεν άργησε να γοητευτεί απ’ τη λάμψη των πετυχημένων μουσικών.

Αντιθέτως, ο Ike δεν γοητεύτηκε εξ αρχής με την εκείνη, ήταν πολύ «κοκκαλιάρα» για τα γούστα του. Ήταν η φωνή της που τον μάγεψε, αλλά και το πάθος των ερμηνειών της. Έτσι, έγινε τραγουδίστρια του συγκροτήματος του.

Πολλά χρόνια αργότερα η Tina Turner ανέφερε σε συνέντευξή της στην Όπρα, ότι οι δυο τους ήταν σαν αδέρφια εκείνη την εποχή. To ίδιο υποστήριξε και ο Ike: «Ένιωθα ότι είχα κάνει κάτι με την αδερφή μου. Να πεθάνω ήθελα… ήμασταν πραγματικά σαν αδέρφια. Αλλά αυτή η φωνή της…», με αυτό τον τρόπο περιέγραψε αργότερα ο ίδιος την πρώτη ερωτική επαφή με τη μούσα του.

Στην αρχή, ο Ike ήταν τρυφερός και συναισθηματικός, ενώ η συμπεριφορά του προς τους άλλους ήταν εξαιρετικά επιθετική. Ουσιαστικά, ήταν θέμα χρόνου να δείξει την ίδια επιθετικότητα και στη σύζυγό του. Πρώτη αφορμή; Η επιθυμία της τραγουδίστριας να τερματίσει τη συνεργασία τους. Η αντίδραση του Ike αισχρή… Χτύπησε τη γυναίκα του στο πρόσωπο με ένα καλαπόδι για τα παπούτσια. Εκείνη τότε δεν τον εγκατέλειψε. Ίσως αυτό να ήταν το μεγαλύτερο της λάθος!

Παντρεύτηκαν το 1962 στο Μεξικό, αλλά οι ξυλοδαρμοί συνεχίστηκαν. Στην αρχή ο Άικ σημάδευε τα πλευρά της Tina, για να κρύβονται πιο εύκολα οι τραυματισμοί. Αργότερα, όμως, έχασε κάθε συστολή. Η Tinaχρειάστηκε πολλάκις να ανέβει στη σκηνή με σπασμένη μύτη και μαυρισμένα μάτια. «Ήθελε να φαίνονται οι τραυματισμοί. Αυτό ήταν το πιο ντροπιαστικό απ’ όλα», ανέφερε κάποτε η ίδια.

ο χειρότερο όλων ήταν η ένοχη σιωπή όλων των γύρω. Κανείς δεν αντιδρούσε, όλοι ήταν εξαρτημένοι από εκείνον. Αυτός εξασφάλιζε δουλειά, χρήματα, ναρκωτικά. Το ίδιο εξαρτημένη ήταν και η Tina, που δεν είχε δικά της χρήματα.

Tina Turner, η μεγάλη έξοδος

Η Tina εγκατέλειψε τον Ike στις 2 Ιουλίου του 1976. Οι δυο τους είχαν ταξιδέψει στο Λος Άντζελες για μία παράσταση και στη διαδρομή είχαν ακόμα ένα φοβερό καυγά. Η Τίνα έφυγε κρυφά, απ’ την πίσω πόρτα του ξενοδοχείο, με μόλις 36 σεντς στην τσέπη της. Η ίδια είχε προσπαθήσει και άλλες φορές να αποδράσει αλλά δεν τα κατάφερνε, μέχρι εκείνο το καλοκαίρι του 1976.

Το πιο αξιοθαύμαστο όλων είναι ότι η ίδια κατάφερε να τον συγχωρήσει. “Έχω κάποια ηλικία, τον έχω συγχωρήσει, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να τον έβαζα ξανά στη ζωή μου” εξομολογήθηκε πολλά χρόνια αργότετα η 78χρονη Turner.

https://www.instagram.com/p/BkzI-VqjV3h/?tagged=tinaturner

Ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό

Μετά το χωρισμό της, η καριέρα της Τίνα Τέρνερ πήρε τα πάνω της. Η ίδια αφοσιώθηκε σε αυτή και απέδειξε καλύτερα από τον καθένα πως «ότι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό».

https://www.instagram.com/p/Bky0esrAmoq/?tagged=tinaturner

“Δεν μου άρεσαν τα μπλουζ γιατί δεν μου άρεσε αυτό για το οποίο τραγουδούσαν. Το μπλουζ μπορεί να σε ρίξει, λίγο… Το I Can’t Stand the Rain είναι μπλουζ, και όλα τα τραγούδια του Τόνι Τζο Ουάιτ είναι μπλουζ, αλλά ένα είδος μπλουζ με ανεβασμένο ρυθμό, ένα είδος φίνου μπλουζ. Αυτή ήταν η αλλαγή στη ζωή μου, να χαίρομαι να τραγουδάω” εκμυστηρεύεται η Τίνα Τάρνερ για το νέο μουσικό κεφάλαιο στη διαχρονική καριέρα της.

Τα album της, πούλησαν παγκοσμίως 180 εκατομμύρια αντίτυπα και αναδείχθηκε η πιο επιτυχημένη ροκ καλλιτέχνης. Επίσης στις συναυλίες της, πούλησε τα περισσότερα εισιτήρια από οποιονδήποτε solo καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής.

Το τραγούδι της, “What‘s Love Got to Do with It”, σκαρφάλωσε στο νούμερο 1 στην Αμερική και στο νούμερο 3 στην Ευρώπη, και αποτελεί με διαφορά μέχρι και σήμερα το νούμερο ένα hit της Tina Turner.

Επίσης, πήρε μέρος στο τραγούδι “We are the world”, τραγούδι για την Αφρική, στο οποίο πήραν μέρος μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής όπως Michael Jackson, Stevie Wonder, Kenny Rogers,Billy Joel, Diana Ross και πολλοί ακόμα.

To 1990 πραγματοποιείται μία απο τις μεγαλύτερες περιοδείες της στην Ευρώπη. Τη χρονιά που ακολουθεί ηχογραφεί ακόμα ένα δίσκο που είχε τον τίτλο, “Simple the best”.

Νέος γάμος στα 73…

Τον Ιούλιoυ του 2013 παντρεύτηκε ξανά τον επί 27 χρόνια σύντροφό της, Erwin Bach.

https://www.instagram.com/p/BkyffJ6gq0E/?tagged=tinaturner

Η Turner πήρε μάλιστα την ελβετική υπηκοότητα, για να απαλλαγεί από τους αμερικανικούς φόρους. Δέχθηκε σκληρή κριτική και τις απειλές της αμερικανικής εφορίας, αλλά αυτή η γυναίκα έχει αντέξει πολλά, για να φοβηθεί την εφορία. Θα ήταν αστείο…

Τώρα όλοι αναμένουμε τη δική της δήλωση, μετά από αυτό το τελευταίο και ίσως δυσβάσταχτο χτύπημα…

Σχετικά άρθρα