Η Άννα Δρούζα προτείνει: Οι εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε τον Ιούλιο!

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας όπου κορυφώνονται οι  θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις ενώ η ζέστη και οι πρώτες άδειες επιτρέπουν και μικρές εξορμήσεις στην Επίδαυρο! Μεγάλα συγκροτήματα της Ελλάδας ή του εξωτερικού έχουν επιλέξει τον Ιούλιο να δώσουν τις συναυλίες τους ενώ οι πιο σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, τραγωδίες και κωμωδίες έχουν ήδη ξεκινήσει τις περιοδείες τους.

Αξίζει να παρακολουθήσετε τις παρακάτω εκδηλώσεις του Ιουλίου!

Δον Κιχώτης, στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά

Είναι καταπληκτική παράσταση και  άκουσα ότι πήρε παράταση. Μην τη χάσετε!

Πρόκειται για μια performance  της Έφης Μπίρμπα, με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη.


Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ως ο επισκέπτης της Δευτέρας όλον τον Ιούλιο στην Ταράτσα του Φοίβου

savopoulos tragoudia allon

Ο Διονύσης Σαββόπουλος θα είναι ο επίσημος επισκέπτης της Ταράτσας του Φοίβου όλες τις Δευτέρες του Ιουλίου, ερμηνεύοντας τα τραγούδια των άλλων!

Όπως δηλώνει ο ίδιος ο τραγουδοποιός, «το πρόγραμμα αυτό είναι ένα σύνολο από τραγούδια που με επηρέασαν για διάφορους λόγους. Είναι μνήμες τις ιστορίες των οποίων δεν θα χάσω την ευκαιρία να σας διηγηθώ εκεί. Εύχομαι καλό καλοκαίρι».



Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ

“Αγαμέμνων” , Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

Σε σκηνοθεσία Γκραουζίνις, με βασικό πρωταγωνιστή τον Στάνκογλου, είναι μια παράσταση που θα κάνει τον γύρο της Ελλάδας και αξίζει να την παρακολουθήσετε σε κάποιο υπαίθριο θέατρο.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, 6-7 Ιουλίου.

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις, μετά την επιτυχία του Επτά επί Θήβας, επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου σκηνοθετώντας το πρώτο έργο της τριλογίας της Ορέστειας του Αισχύλου, Αγαμέμνων.

agamemnon graouzinis

Στο διπλό ρόλο του Αγαμέμνονα και του Αίγισθου ο Γιάννης Στάνκογλου. Κλυταιμήστρα η Μαρία Πρωτόπαππα. Μαζί τους ο Θοδωρής Κατσαφάδος, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Ιώβη Φραγκάτου και 12μελής χορός. Το έργο ανεβαίνει σε νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη μουσική του Χάρη Πεγιάζη.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση θα βρείτε εδώ

Οι Arctic Monkeys για πρώτη φορά στην Αθήνα στο Terravibe

Η έναρξη του Rockwave Festival γίνεται φέτος με ένα συγκρότημα που έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, τους Arctic Monkeys! Πρόκειται να παίξουν κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας τους αλλά και από το πρόσφατο νέο άλμπουμ τους Tranquility Base Hotel & Casino, για χάρη του οποίου πραγματοποιούν την έκτη παγκόσμια περιοδεία τους.

Οι Arctic Monkeys είναι  ένα από τα πιο επιτυχημένα βρετανικά γκρουπ των τελευταίων χρόνων. Αποτελούν τη μοναδική μπάντα που έχει κερδίσει τρεις φορές τα βραβεία Best British Group και British Album Of The Year στα Brit Awards, ενώ πλήθος κόσμου συρρέουν παγκοσμίως στις συναυλίες τους!

Χοηφόρες, Μικρό Θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου

6 και 7 Ιουλίου η ομάδα Vasistas παρουσιάζει στο μικρό θέατρο της αρχαίας Επιδαύρου την τραγωδία του Αισχύλου “Χοηφόρες”, σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη, που σκηνοθετεί και παίζει στην παράσταση!

vassistas choiforoi

Παίζουν: Εύη Σαουλίδου, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Αινείας Τσαμάτης, Αντώνης Αντωνόπουλος, Φιντέλ Ταλαμπούκας, Ματίνα Περγιουδάκη, Γιάννης Κλίνης, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Ελένη Βεργέτη, Δημήτρης Κοντός, Αργυρώ Χιώτη.

Ο Πλούτος του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς

Ήρωας του έργου είναι ο χρεοκοπημένος κτηματίας Χρεμύλος που απορεί γιατί, παρότι τίμιος και ευσεβής πολίτης, κατέληξε να χάσει όλα του τα αγαθά. Ο Χρεμύλος με τον δούλο του Καρίωνα περιθάλπουν τον Πλούτο, που τυφλωμένος από τον Δία, δεν μπορεί να διακρίνει τους δίκαιους από τους άδικους, τους έντιμους από τους αχρείους. Χάρη στη φιλοξενία του Χρεμύλου, ο Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του και αποκαθίσταται το δίκαιο ή ο,τι ο Αριστοφάνης, κλείνοντάς μας το μάτι, θα θεωρούσε δίκαιο στην ιδανική πολιτεία: κάθε πολίτης να ανταμείβεται όπως του πρέπει.

Στο ρόλο του Πλούτου  ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ενώ Χρεμύλος και Καρίωνας είναι οι Γιώργος Γάλλος και Μανώλης Μαυροματάκης αντίστοιχα.

Ταυτότητα παράστασης: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 12-13 Ιουλίου, 21.30.

30 χρόνια Πυξ Λαξ, ΟΑΚΑ

Οι ΠΥΞ ΛΑΞ έρχονται για να κάνουν το μέλλον μια μεγάλη γιορτή!

Είναι γεγονός: Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν για να γιορτάσουν 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυσή τους. Την Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, οι παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται στη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας. Έρχονται από το παρελθόν, φέρνοντας άπειρη αγάπη για να την προσφέρουν στο μέλλον μας, στήνοντας μια μεγάλη συναυλία – γιορτή, αφιερωμένη στους χιλιάδες οπαδούς τους.

Γιατί, «οι παλιές αγάπες» δεν χάνονται ποτέ και επιστρέφουν όταν τις χρειαζόμαστε, για να μας δώσουν ξανά ζεστασιά και φως!

Scorpions

Μία μεγάλη συναυλία με τους Scorpions και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό της Αθήνας στις 16 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο.

Στη συναυλία θα ακουστούν διασκευές της μουσικής της διάσημης μπάντας υπό τη διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή. Η συναυλία έχει τον τίτλο “Once in a Lifetime” ενώ το συγκρότημα είναι ενθουσιασμένο που θα βρεθεί για άλλη μια φορά στην Ελλάδα αλλά αυτή τη φορά σε ένα τόσο σπουδαίο χώρο, όπως είναι το Καλλιμάρμαρο!

scorpions kallimarmaro

Ηλέκτρα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Σκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου

ilektra epidayros

Ερμηνεύουν: Αλεξία Καλτσίκη (Ηλέκτρα), Μαρία Ναυπλιώτου (Κλυταιμνήστρα), Αλέξανδρος Μαυρόπουλος (Ορέστης), Χρήστος Λούλης (Αίγισθος), Ελένη Μολέσκη (Χρυσόθεμις), Μάριος Παναγιώτου (Πυλάδης), Νίκος Χατζόπουλος (Παιδαγωγός).

Η Ηλέκτρα, έργο της όψιμης περιόδου του Σοφοκλή −γράφτηκε πιθανότητα το 412 ή το 411 π.Χ.−, δραματοποιεί ένα από τα πιο ζοφερά επεισόδια του μύθου των Ατρειδών: την εκδίκηση για τον φόνο του Αγαμέμνονα που διέπραξαν η Κλυταιμνήστρα και ο Αίγισθος. Η Ηλέκτρα, κεντρική μορφή του δράματος, διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση του φόνου του πατέρα της και παρακαλεί τους θεούς να βοηθήσουν στην τιμωρία των δολοφόνων του. Η επιστροφή του αδελφού της, του εξόριστου Ορέστη, αναπτερώνει τον πόθο της για εκδίκηση και δρομολογεί το έργο της τιμωρίας, που θα κορυφωθεί με την πράξη της μητροκτονίας. Το δράμα του Σοφοκλή εστιάζεται στο πρόσωπο της Ηλέκτρας και όχι στα ηθικά ζητήματα που επισύρει η πράξη της μητροκτονίας.

Ταυτότητα Παράστασης: Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 20-21 Ιουλίου, 21.30

Σχετικά άρθρα