4+1 tips για να μπορείς να περπατάς με ψηλοτάκουνα χωρίς να υποφέρεις

Ψηλοτάκουνα! Και ειδικά ψηλοτάκουνα πέδιλα! Τέλεια για τις καλοκαιρινές σου εξόδους! Πολύ κολακευτικά για το γυναικείο σώμα! Και τέλεια για να… καταπλήξεις τα πλήθη! Αλλά πώς περπατάς πάνω σε αυτά, χωρίς να υποφέρεις!…

Παρακάτω θα βρεις χρήσιμα tips για να τα καταφέρεις:

  • Περπάτα με χάρη, σαν να είσαι σε επίδειξη μόδας!

Θα έχεις παρατηρήσει ότι τα τακούνια σου… επιβάλλουν έναν διαφορετικό τρόπο περπατήματος με μεγαλύτερη χάρη. Εκμεταλλεύσου το αυτό και περπάτα αργά και ίσια σαν να ήσουν σε ντεφιλέ! Προσοχή όμως, μην το παρακάνεις!

  • Κάνε εξάσκηση στο σπίτι

Προτού φορέσεις επίσημα τα νέα σου ψηλοτάκουνα κάνε εξάσκηση στο σπίτι! Περπάτα από το δωμάτιο στο σαλόνι, πήγαινε μέχρι το περίπτερο να πάρεις παγωτό, κάνε μικρές διαδρομές για να δεις πόσο αντέχεις!

  • Επίλεξε το κατάλληλο ύψος τακουνιού

Τα τακούνια δεν είναι για όλες! Και κάθε μέση αντέχει διαφορετικό ύψος… Όσο πιο ψηλά βέβαια είναι τα παπούτσια τόσο περισσότερη… ανισορροπία φέρνουν στο σώμα σου! Ένα μέσο ύψος τακουνιού είναι γύρω στους 5-6 πόντους.

  • Αυτό που μετράει είναι η σταθερότητα του παπουτσιού

Αν όταν το δοκιμάζεις το πόδι σου τρέμει και το γόνατό σου διπλώνει, τότε το παπούτσι αυτό δεν είναι κατάλληλο για σένα! Σαφώς, το να περπατήσεις σε γόβες στιλέτο είναι δύσκολο, ειδικά αν δεν έχεις εξασκηθεί! Οπότε άρχισε με τα πιο χοντρά τακούνια που είναι και φέτος στη μόδα, είτε σε πιο κοντά (5-6 πόντους) είτε σε πιο ψηλά (9+ πόντους) και με πλατφόρμες!

Extra tips που πρέπει να έχεις στο νου σου:

Η σωστή επιλογή των παπουτσιών τόσο για τη μέση σου όσο και για τα γόνατά σου δεν πρέπει να έχει ως κριτήριο τη χαμηλή τιμή αλλά την ποιότητα! Είναι καλύτερο να επενδύσεις σε ένα καλό ζευγάρι που άλλωστε θα σου κρατήσει και για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα! Επίσης, καλό είναι να φροντίζεις τα πόδια σου το καλοκαίρι: ένα καλό πεντικιούρ θα σε βοηθήσει να είσαι πιο… ανθεκτική σε πιο… δύσκολα παπούτσια!

Ν.Κ.

Με πληροφορίες από aufeminin.fr

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Με τι παπούτσια να συνδυάσω το φόρεμά μου;

Τα πιο στιλάτα και άνετα παπούτσια για όλη την ημέρα

Αποθηκευτικές ιδέες για τα παπούτσια σας

Επιλογή παπουτσιών: Τα 5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις!

6+1 καλοκαιρινά ζευγάρια παπουτσιών που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σου!

 

Σχετικά άρθρα