Τσίπρας: Σοκ για τον ελληνικό λαό ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης

Για «αμηχανία» και «εκνευρισμό» κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός, που στη δευτερολογία του εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τοποθετήσεις του επί της οικονομίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να επιδοθεί σε ένα υβρεολόγιο» είπε ξεκινώντας την δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι το γεγονός πως ο κ. Μητσοτάκης είπε «40 φορές τις λέξεις ψεύτης και ψεύτες» αποδεικνύει τον εκνευρισμό του και την αμηχανία του.

«Βρήκατε μόλις 10 λεπτά για να μιλήσετε για την οικονομία, προλάβατε να φανερώσετε μια σειρά από ανεπάρκειες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας παράλληλα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ξέχασε» να αναφερθεί στην απόφαση του Eurogroup.

«Μέχρι και εσείς δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε αυτό που λέει όλος ο κόσμος» τόνισε ο κ. Τσίπρας, και συμπλήρωσε: «Ότι δηλαδή το ελληνικό χρέος κατέστη επιτέλους βιώσιμο και ότι οι αγορές είναι ορθάνοιχτες για την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των πλεονασμάτων, ο κ. Τσίπρας είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε πόσο καταστροφικά ήταν τα πλεονάσματα που συμφώνησε η κυβέρνηση. Υπάρχει κανείς σ’ αυτή την αίθουσα που διαχειρίστηκε κρίση που να πέτυχε κάτι καλύτερο; Εάν υπάρχει κανείς να σηκώσει το χέρι. Εγώ θυμάμαι ότι στην κυβέρνηση που συμμετείχατε, είχατε συμφωνήσει μέσο όρο 4% μέχρι το 2031. Είναι δείγμα θράσους να μας κάνετε εσείς κριτική».

Ο πρωθυπουργός μίλησε, μάλιστα, και για μια «κρυφή ατζέντα» απολύσεων και κατεδάφισης: «Σοκ για τον ελληνικό λαό ετοιμάζει ο κ. Μητσοτάκης, αλλά ευτυχώς τα σχέδια του θα μείνουν στα συρτάρια».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι το κατόρθωμά των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν να συρρικνώσουν τον εθνικό πλούτο κατά 25%.

Δείχνοντας ένα σκουρόχρωμο διάγραμμα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Ναι, είναι μαύρη η εικόνα γιατί είναι τα χρόνια που κυβερνήσατε».

«Γίνατε όψιμα Μακεδονομάχος από ανάγκη»

Απαντώντας στις αιτιάσεις του «γαλάζιου» προέδρου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πως ο διεθνής Τύπος έγινε «όψιμα Μακεδονομάχος από ανάγκη» για να μην «διαλύσουν» τη ΝΔ οι πατριδοκάπηλοι.

«Προσπαθώντας να πείσετε ότι η συμφωνία με τα Σκόπια είναι η χειρότερη, επιλέγετε και επιμένετε να λέτε ψέματα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Τρυπολογία»

Σχολιάζοντας την τροπολογία που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης για τις περικοπές των συνάξεων, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «τρυπολογία».

«Είναι μια τρύπα στο νερό… Η επιτομή της γελοιότητες και του κυνισμού του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, αποκαλώντας τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης «τζάμπα μάγκα».

«Οι συνταξιούχοι δεν είναι ποντίκια για να χωθούν στην τρύπα, αλλά είναι άνθρωποι με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Για το προσφυγικό

Ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΚυριάκοΜητσοτάκη πως με «τον ακροδεξιό παροξυσμό» του γίνεται «εθνικά επικίνδυνος».

Αναφερόμενος στη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προσφυγικό, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε για ταύτιση με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Όρμπαν και την πιο ακραία αντιευρωπαϊκή πρόταση, και ότι δεν ακούει ούτε καν τις μετριοπαθείς φωνές στο εσωτερικό τού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Δεν μπορείτε να εκφράζετε στο εσωτερικό την πολιτική Κουρτςκαι στο εξωτερικό να λέτε για ευρωπαϊκές λύσεις», είπε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα