Σολωμός: ένα ψάρι πλούσιο σε Ω3, ιδανικό για όσους θέλουν να προσέξουν τη διατροφή τους και τέλεια επιλογή για γκουρμέ συνταγές!
Συστατικά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1 Κ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ολόκληρο φιλέτο άγριου σολομού (1½ κιλό)
- ⅓ φλ. συν ¼ φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 2 μέτριες ντομάτες, σε λεπτές φέτες
- ¼ κ. γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βήματα
- Προθερμαίνετε το γκριλ στους 170ο C. Τοποθετείτε σε ένα μικρό μπολ το σκόρδο και το αλάτι και ανακατεύετε μαζί με το λάδι.
- Τοποθετείτε το σολομό στο ταψί και απλώνετε το μίγμα σκόρδου.
- Πασπαλίζετε με το ⅓ φλιτζάνι βασιλικού.
- Επικαλύπτετε με φέτες ντομάτας πάνω και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι αλάτι και πιπέρι.
Πηγή: xryssessyntages.com
Συνταγή από:
Δρ Νατάσα Παπαηρακλέους
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, RD, MSc
Ειδική επιστήμονας του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Κύπρου
Ιατρικό Κέντρο Δικταίον