Μια πρωτότυπη συνταγή για να συνδυάσεις το κοτόπουλο με ένα αγαπημένο φρούτο, τα αχλάδια! Και μάλιστα καραμελωμένα αχλάδια! Το αποτέλεσμα; Γευστικότατο!
Συστατικά
- 5-6 μέτρια αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια
- 1 ½ κιλό κοτόπουλο (προτιμούμε μπούτια)
- 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
- 100 γρ. μηλόξιδο
- 160 γρ. πετιμέζ
- 5-6 φύλλα φασκόμηλο
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 150 γρ. λάδι
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα, που την έχουμε βάλει στη φωτιά να κάψει καλά, να σοταριστεί και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Αν η κατσαρόλα μας είναι μικρή βάζουμε το κρέας σε δόσεις.
- Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα αχλάδια και τα σοτάρουμε και αυτά. Θέλουμε να καραμελώσουν λίγο και να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Βγάζουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και αυτά αλλά προσέχουμε να μην μαυρίσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σκόρδα, το φασκόμηλο και τον πελτέ να σοταριστούν για 2 λεπτά ακόμα.
- Τοποθετούμε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό. Βράζουμε και 15 λεπτά πριν βράσει προσθέτουμε τα αχλάδια, το ξίδι και το πετιμέζι.
- Τέλος, προσθέτουμε και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται ώστε στο τέλος να έχουμε μια ωραία πυκνή σάλτσα.
Πηγή: akispetretzikis.com