Κοτόπουλο με καραμελωμένα αχλάδια

Μια πρωτότυπη συνταγή για να συνδυάσεις το κοτόπουλο με ένα αγαπημένο φρούτο, τα αχλάδια! Και μάλιστα καραμελωμένα αχλάδια! Το αποτέλεσμα; Γευστικότατο!

Συστατικά

  • 5-6 μέτρια αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια
  • 1 ½ κιλό κοτόπουλο (προτιμούμε μπούτια)
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες ολόκληρες
  • 100 γρ. μηλόξιδο
  • 160 γρ. πετιμέζ
  • 5-6 φύλλα φασκόμηλο
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 150 γρ. λάδι
  • 1 λίτρο νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα, που την έχουμε βάλει στη φωτιά να κάψει καλά, να σοταριστεί και να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Αν η κατσαρόλα μας είναι μικρή βάζουμε το κρέας σε δόσεις.
  • Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα, προσθέτουμε τα αχλάδια και τα σοτάρουμε και αυτά. Θέλουμε να καραμελώσουν λίγο και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Βγάζουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν και αυτά αλλά προσέχουμε να μην μαυρίσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα σκόρδα, το φασκόμηλο και τον πελτέ να σοταριστούν για 2 λεπτά ακόμα.
  • Τοποθετούμε το κρέας ξανά στην κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό. Βράζουμε και 15 λεπτά πριν βράσει προσθέτουμε τα αχλάδια, το ξίδι και το πετιμέζι.
  • Τέλος, προσθέτουμε και λίγο νερό, τόσο όσο χρειάζεται ώστε στο τέλος να έχουμε μια ωραία πυκνή σάλτσα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Σχετικά άρθρα